2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kreću u akciju

U Koprivnici je osnovan Krizni eko-stožer Zelena Podravina, a borit će se protiv spaljivanja smeća i gradnje energane na Piškornici
U

Stožeru se priključilo stotinjak članova, a snažno će se zalagati za redefiniranje Piškornice, koja, tvrde, postaje megasmetlište za cijelu sjevernu Hrvatsku.

Ne propustite

U Koprivnici je u ponedjeljak osnovan Krizni eko-stožer Zelena Podravina, koji će se prema riječima osnivača, Roberta Mihaljevića, boriti svim legalnim i dopuštenim sredstvima protiv spaljivanja smeća i planirane gradnje energane na otpad na području regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica kod Koprivnice.

Stožeru se priključilo stotinjak članova, a snažno će se zalagati za redefiniranje Piškornice, koja, tvrde, postaje megasmetlište za cijelu sjevernu Hrvatsku.

– Zalagat ćemo se za okoliš i zdravlje ispred profita te oporabu i recikliranje ispred odlaganja i spaljivanja – kazuje Mihaljević.

Dodaje da su stožeru su dali potporu gradski vijećnik i arhitekt Antonio Grgić, koprivnička odvjetnica Sonja Dušić-Poljak, gradska vijećnica dr. Danijela Glavosek Kovačić, tajnica Udruženja obrtnika Koprivnice Jasmina Markota, dr. Marina Vitelić, novinar Hrvoje Šlabek, čelnici građanske inicijative Koprivnica kakvu zaslužujemo Siniša Bosanac i Miodrag Maričić, umirovljeni časnik HV-a i junak Domovinskog rata Živko Zrilić, bivši Podravkin direktor ekologije i održivog razvoja Danijel Fišter, podravkašice i belupovke Mirjana Hanžek, Jadranka Tonklin i Romana Zlatar-Vulić, političari – gradonačelnik Mišel Jakšić, načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović, esdepeov vijećnik Tomislav Babić, jedan od čelnih ljudi Glasa u Zagrebu Mladen Ružman, bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, potom hrvatski ekološki stručnjak prof. dr. Stanko Uršić, ekološke udruge diljem zemlje i mnogi drugi.

– Zahvaljujemo svim dragim ljudima koji su se spremno odazvali našem pozivu na akciju. Na sastanku su dogovorene brojne aktivnosti o kojima ćemo vas pravodobno izvijestiti i pozvati vas da nam se pridružite u borbi protiv megasmetlišta i spaljivanja otpada na Piškornici. Nismo politički pokret, za što nas pobornici Piškornice optužuju, i politika nas ovdje uopće ne zanima. No, u naš eko-stožer dobro došli su svi koji su nezadovoljni ovako zamišljenom megalomanskom Piškornicom kojoj je profit na prvom mjestu, ispred okoliša i zdravlja ljudi. Lijevi i desni, konzervativni i liberalni – zaključuje Mihaljević te najavljuje da ćemo ih uskoro vidjeti u prvim akcijama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×