15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnici priznanja za održivi promet
K

Ne propustite

Kako saznajemo iz Grada, Koprivnica je uvršetna u brošuru „Planiranje održive mobilnosti u gradovima – planiranje za ljude“ kao primjer dobre prakse uz Budimpeštu, belgijski Gent, norveški Odense i francuski Lille.

Prema riječima autora brošure, svrha planova održive mobilnosti je stvaranje održivih prometnih sustava u gradovima koji osiguravaju dostupnost radnih mjesta i uslužnih djelatnosti svim građanima, poboljšavaju sigurnost, smanjuju zagađenje, emisije stakleničkih plinova i uzrošak energije, poboljšavaju djelotvornost prijevoza ljudi i roba te povećavaju ljepotu i kvalitetu gradskog prostora.

Planovi održive mobilnosti preduvjet za ulaganja

Osim uvrštavanja u brošuru, saznajemo kako će gradska vijećnica Helena Hečimović sudjelovati na radionici „Planiranje održive mobilnosti u gradovima“ koja će se 8.ožujka održati na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, uz međunarodne stručnjake iz Velike Britanije, Austrije i Slovenije. Radionica bi trebala potaknuti donositelje odluka na državnoj i regionalnoj razini da što hitnije pristupe izradi planova održive mobilnosti i uključe ih u obvezatnu državnu i regionalnu prometnu legislativu.

Planovi održive mobilnosti odredit će budućnost prometa u gradovima jer će postati preduvjet za sva ulaganja u prometnu infrastrukturu na razini Europske unije te se predviđa da će postati obvezatni planski dokument za sve europske gradove iznad 50000 stanovnika. U našoj regiji ovi su planovi potpuna novina, te je održavanje radionice u Zagrebu prvi poticaj za izradu ovih planskih dokumenata u našoj zemlji. Grad Koprivnica namjerava izraditi ovaj važni planski dokument u sklopu projekta CIVITAS DYN@MO.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nismo baš "tako" dobri

Gospodarstvo u našoj županiji je zapravo – osrednje, jedino prosječna plaća radnika ulazi u top 10!

Podravka, Radnik, Carlsberg, Hartmann i još nekoliko većih kompanija "kičma" su županijskog gopspodarstva. No, što zapravo govore podaci poslovanja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×