mjesec knjige

Koprivnička književnica Zdenka Čavić u ludbreškom dvorcu Batthyany promovirala zbirku priča, prihod od prodaje donirala za stipendiranje studenata

Prihod od prodaje knjige autorica je donirala u dobrotvorne svrhe, odnosno Inner Wheel klubu koji stipendira darovite studente.

10:14h
0
Foto: Jadranka Meingassner

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. i programa Čitajmo grofovski ludbreška Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner priredila je predstavljanje knjige Zdenke Čavić.


U svečanoj dvorani dvorca Batthyany autorica je predstavila zbirku kratkih priča Niska crnih bisera koja govori o zamkama i iskušenjima, zastranjivanju, razornim strastima, neprilagođenosti, kobnim pogreškama koje vode u propast, a ponekad i u smrt. Njezine kratke priče govore o događanjima između sna i jave, mogućem scenariju naše budućnosti, došljacima, čudnim fikcijama…  Govore o sazrijevanju, prijateljstvu, iskušenju i boli, susretu s neminovnim gubicima, traganju za boljim sutra te putovanju kroz život, stjecanju spoznaja, afirmaciji, starosti i mudrosti koja na kraju sve prožima i sabire i donosi plodove.

Priče Zdenke Čavić okupljenima su čitali Katerina Zagorc, ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat i vrsna čitateljica ludbreške knjižnice Đurđa Kokanović.

Prihod od prodaje knjige na ovoj promotivnoj večeri autorica je donirala u dobrotvorne svrhe, odnosno Inner Wheel klubu koji stipendira darovite studente.

– Zdenki zahvaljujemo na njezinom humanom činu. Želimo da mladi znaju da ih pratimo na putu njihova obrazova­nja u kojem im želimo što više uspje­ha – rekla je Jadranka Meingassner, predsjednica Inner Wheel kluba.

Program su moderirale pjesnikinja Ljubica Ribić i knjižničarka Edita Kutnjak-Zlatar.

Foto: Jadranka Meingassner

čitam...