17.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnička knjižnica ušla u izbor za nagradu UN-ovog Svjetskog summita o informacijskom društvu
K

Ne propustite

Svojim programom potpore romskoj zajednici, koji provodi od 2000. godine, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ušla je u izbor za nagradu UN-ovog Svjetskog summita o informacijskom društvu (World Summit on Information Society – WSIS Project Prize 2015 – www.wsis.org/prizes).

Cilj natječaja je okupiti primjere najbolje svjetske prakse u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u uključivom i održivom razvoju informacijskog društva. Koprivnička knjižnica našla se tako u društvu mnogih vlada, korporacija, ustanova i organizacija civilnog sektora iz brojnih zemalja svijeta koji konkuriraju za ovu prestižnu nagradu.

Nominirani projekti raspoređeni su u 18 kategorija koje pokrivaju različite aspekte uključivanja u informacijsko društvo (uloga vlada u promociji informacijsko-komunikacijske tehnologije, pristup znanju i informacijama, sigurnost u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije, e-vlada, e-biznis, e-učenje, e-zapošljavanje, e-zdravstvo, e-pojoprivreda, kulturalna raznolikost i identitet, međunarodna i regionalna suradnja i dr.).

Program koprivničke knjižnice uvršten je u kategoriju 17. Etičke dimenzije informacijskog društva (uvid u nominirane projekte po kategorijama dostupan je na http://groups.itu.int/stocktaking/WSISProjectPrizes.aspx#nominated-projects).

Nakon što su timovi stručnjaka izabrali projekate i nominirali ih za nagradu, svi sudionici ovog natječaja mogu do 1.5.2015. glasati za jedan projekt iz svake kategorije putem interneta.

Bez obzira na krajnji ishod ovog natječaja, već je i sama nominacija potvrda da je koprivnička knjižnica primjer kako knjižnice sa svojom infrastukturom i kompetentim knjižničarima mogu biti snažna potpora razvoju lokalne zajednice u suvremenom, informacijskom društva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Trenutak nepažnje u Reki

Kombijem 26-godišnjak “naguzio” drugi kombi, oba vozača ozlijeđena

Lake tjelesne ozljede dvojice vozača epilog su jučerašnje prometne nesreće u Reki u kojoj su se sudarila dva kombija. Kako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×