Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija u kategoriji “hladna kuhinja” je osvojila broncu, a u kategoriji toplog jela srebro na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu. U sastavu reprezentacije nastupila je i poznata koprivnička kuharica Nikolina Lončar.
Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 zemlja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora.
Na sajmu Expogast, gdje se održava čitava manifestacija, uz natjecanja i kulinarske eksponate posjetitelji mogu vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskog svijeta i kušati brojne delicije koje su većinom nedostupne u svakodnevnom životu.
Hrvatski kuhari i slastičari odsjeli su 50-ak kilometara od Luksemburga, u pitoresknom mjestašcu Bourscheidu, u malom obiteljskom hotelu gdje su se i pripremali za svoje nastupe. Tamo ih je posjetilo Hrvatsko društvo u Luksemburgu za koje su članovi Hrvatskog kuharskog saveza napravili malu kuharsku radionicu i demonstrirali im pripremu slavonskog čobanca, varaždinskog klipića, marinirani file orade, picek na podravski i srdele na savor te ih time prisjetili na skoro pa već njima zaboravljene okuse hrvatskih jela.