12.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnička policija nakon uhićenja: Povezali su se u zločinačko udruženje, šteta je 52.000 kuna
K

Rezani duhan su pakirali u neoriginalne vrećice, neoznačene markicama Ministarstva financija, a potom su ga prodavali na ilegalnim tržištima u Hrvatskoj

Ne propustite

Nakon što smo prijepodne objavili rezultate velike akcije policije i USKOKA, u kojoj je uhićeno 30 ljudi u Koprivnici i Zagrebu, oglasila se i koprivnička policija s detaljima o uhićenjima na našem prostoru.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb i Sektorom za mobilne jedinice Carinske uprave Republike Hrvatske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad 10 hrvatskih državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine, pomaganja u nedozvoljenoj trgovini, nedozvoljene proizvodnje i pomaganja u nedozvoljenoj proizvodnji, sve u sastavu zločinačkog udruženja.

Utvrđena je sumnja da su se osumnjičeni od 28. studenoga 2021. do studenoga ove godine, povezali u zločinačko udruženje te u međusobnom dogovoru i međusobno podijeljenim ulogama nabavljali, kupovali i skladištili veće količine duhana u listu radi njegove daljnje obrade i preprodaje na ilegalnom tržištu rezanja i dodavanja aroma. Rezani duhan su potom pakirali u neoriginalne vrećice, neoznačene markicama Ministarstva financija, a potom su ga prodavali na ilegalnim tržištima u Hrvatskoj.

Sumnja se da su osumnjičeni na ilegalnom tržištu prodali najmanje 61 tonu duhana, čime su Državni proračun Republike Hrvatske, na ime neplaćenih trošarina, oštetili za najmanje 52.460.000 kuna te ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 15.270.000 kuna, koju su međusobno podijelili ovisno o ulogama u zločinačkom udruženju.

Tijekom završne akcije kriminalističkog istraživanja, po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, izvršene su pretrage osoba, prijevoznih sredstava, stanova, kuća i drugih prostora na zagrebačkom području i području Bjelovarsko-bilogorske županije, kojima se koriste osumnjičeni te je pronađeno i oduzeto 2,3 tone sitno rezanog duhan, 430 kg duhana u listu, 19.843 komada vrećica ispunjenih duhanom raznih oznaka proizvođača, 154.960,00 kuna i 53.090 eura, veća količina praznih vrećica za duhan, pištolj sa streljivom, razni strojevi za obradu i pakiranje duhana, vage i dr.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja devet osumnjičenika predano je pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×