23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Razveselite mališane

Koprivnička voditeljica Martina Vadlja pokrenula akciju kojom želi da sva djeca imaju igračke
K

Ne propustite

Drago mi je što svoje sinove mogu naučiti da uvijek poštuju ono što imaju, jer zaista mislim da imaju sve što im je potrebno. Nadam se da ćemo svima kojima ćemo donirati stvari barem malo olakšati, jer sam svjesna da roditelji koji jedva krpaju kraj s krajem uvijek prvo svojim klincima kupuju odjeću. Baš zbog toga smo igračke u ovoj akciji stavili u prvi plan,kazuje Martina.

Koprivnička radijska voditeljica Martina Vadlja (38), majka dvojice sinova, ovih je dana pokrenula hvalevrijednu akciju.

U Facebook grupi Mame Kc-kž županije objavila je da skuplja igračke i odjeću za djecu koja ih nemaju. Njena je objava pokrenula lavinu komentara u kojima su se javile brojne majke voljne pomoći mališanima kojima roditelji ne mogu priuštiti sve ono što one mogu svojoj djeci.

Putem Facebooka javile su joj se i mnogobrojne obitelji iz cijele županije kojima treba pomoć. U skladu s tim Mame Martini donesu paketić isključivo za dijete za koje traži, da kod kuće ne gomila odjeću.

Martina je prije osam mjeseci na svijet donijela malog Martina, a priznala nam je da je inicijator ove akcije zapravo njen šestogodišnji sin Petar.

Martina Vadlja
U obitelji je od igračaka važnija ljubav // Foto: Ivan Brkić

– Petar i ja smo čistili njegovu sobu i ponovno smo shvatili da imamo previše igračaka i stvari koje svaki puta iznova guramo duboko u ormar, jer se klinci s njima više ne igraju. Tako smo došli na ideju da bismo mogli te igračke podijeliti djeci koja ih nemaju – priča Martina.

Prvo je o ovoj akciji obavijestila mame koje su u spomenutoj Facebook grupi i iznenadila se što se u tako kratko vrijeme javilo tako puno žena koje su voljne pomoći.

– Važno je da nitko ne kupuje nove stvari. To mogu biti neke stare igračke, odjeća koju su

Martina Vadlja
Akciju je pokrenuo Petar (6) // Foto: Ivan Brkić

nečija djeca prerasla, pa čak i školski pribor, olovke, gumice, kemijske… Jedino molim sve mame i one koji će donirati stvari da ih sortiraju po godištu djeteta, kako ne bismo morali dodatno sortirati i pregledavati stvari – kaže Martina.

Martina na ovaj način želi naučiti svoje mališane, starijeg Petra i mlađeg Martina, da cijene ono što imaju i da uvijek budu spremni svoje stvari podijeliti s drugima. Tako je i Petar odabrao nekoliko svojih igračaka koje će donirati i rekao nam da pozovemo i druge da se pridruže akciji.

– Drago mi je što ih ovako mogu naučiti da uvijek poštuju ono što imaju, jer zaista mislim da imaju sve što im je potrebno. Nadam se da ćemo svima kojima ćemo donirati stvari

Martina Vadlja
Njihova je želja da sva djeca imamu dovoljno igračaka // Foto: Ivan Brkić

barem malo olakšati, jer sam svjesna da roditelji koji jedva krpaju kraj s krajem uvijek prvo svojim klincima kupuju odjeću. Baš zbog toga smo igračke u ovoj akciji stavili u prvi plan, ali naravno, i sve ostale stvari su dobro došle – dodaje Martina.

Skupljanje igračaka bit će organizirano sljedeći tjedan iza treće Šparne hiže,o čemu ćemo naknadno obavijestiti čitatelje. Svi oni koji kod kuće imaju viška stvari i više su nego dobrodošli.

Ako znate nekog kome su potrebne igračke, odjeća ili bilo što drugo, ili su potrebni vama, Martinu možete kontaktirati putem Facebooka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnički borci osvojili su 19 medalja

FOTO Žetva medalja koprivničkih karatista u Konjščini: “Ovi rezultati svjedoče o kvaliteti treninga i upornosti članova kluba”

Karate klub Akademija Koprivnica jučer je u Konjščini nastupila na dva natjecanja. Iz kluba su istaknuli da su nastupili su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×