24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički bibliobus otvara stajalište u Molvama
K

Ne propustite

U siječnju 2015. popisu općina koje obilazi bibliobus Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica pridružit će se i Općina Molve, kao sedamnaesta općina u mreži stajališta. Krajem 2014. Općinsko vijeće prihvatilo je ponudu koprivničke knjižnice o uvođenju bibliobusne usluge, a dogovoreno je da će novo stajalište biti ispred OŠ Molve te da će bibliobus dolaziti u Molve dvaput mjesečno, četvrtkom, u vremenu od 12.30 do 13.30 sati. Prvi dolazak bibliobusa u Molve na rasporedu je u četvrtak 22.01.2015.

Za sve stanovnike Općine Molve usluga bibliobusa je besplatna, tj. ne plaća se članarina kod upisa u bibliobus, a za učlanjenje potrebno je samo predočiti osobni dokument. Besplatno korištenje bibliobusa moguće je stoga što Koprivničko-križevačka županija i Općina Molve, kao i ostale općine koje koriste koprivnički bibliobus, iz svojih Proračuna sufinanciraju djelovanje pokretne knjižnice.

Pružanjem usluga bibliobusa Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i općine nastoje svojm stanovnicima koji žive u mjestima udaljenim od gradskih središta ponuditi kvalitetne kulturne sadržaje, kako u svrhu posudbe knjiga za čitanje i odmor u slobodno vrijeme, tako i u svrhu cjeloživotnog učenja, informiranja i dodatnog obrazovanja. U bibliobusu se mogu posuditi knjige različitih žanrova – najnoviji, kao i klasični naslovi iz domaće i strane književnosti, popularno-znanstvena izdanja iz različitih područja, glazbeni CD-i, igrani i animirani filmovi na DVD-u, a velik je i izbor slikovnica, knjiga za djecu i tinejdžere. U fondu bibliobusa ima više od 18 000 knjiga, od čega oko 3000 svakodnevno putuje s bibliobusom. Redovno se nabavljaju nove knjige, a knjižničari brinu da njihovi korisnici širom Koprivničko-križevačke županije mogu doći do aktualnih i popularnih naslova, kao i do ostale građe za koju su zainteresirani.

Po dolasku na stajalište u Molvama, svim zainteresiranim mještanima za sve savjete i pitanja na raspolaganju će biti članovi posade bibliobusa Ana Škvarić i Siniša Lukač.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Održana redovna skupština

FOTO Đurđevački umirovljenici planiraju pjevanje, ples i plivanje za podizanje kvalitete života

Đurđevački umirovljenici, okupljeni u Maticu umirovljenika, održali su svoju redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik Tomo Jozek, koji je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×