Koprivnički Bregi imaju sportsku dvoranu

16:21h
0
foto: Ivan Brkić


Simboličkom utakmicom košarke danas je otvorena sportska dvorana u sklopu Osnovne škole u Koprivničkim Bregima. Zvijezde utakmice bili su potpredsjednik Sabora Josip Friščić, župan Darko Koren, njegov zamjenik Ivan Pal, saborski zastupnik Boris Šprem i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i glavni tajnik HSS-a Nenad Matić.

Sportska dvorana, koju škola u Bregima do sad nije imala, projekt je težak oko sedam milijuna kuna. Djelatnici i učenici škole dugo su čekali adekvatan prostor za tjelesni odgoj, ali i brojne druge aktivnosti.

– Realizacija projekta trajala je dvije godine. Da nije bili Županije koja je sa oko šest milijuna kuna sufinancirala projekt, tko zna koliko bismo dugo čekali da se ostvari – rekao je načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić.

Općina je, u skladu s proračunom, sudjelovala sa oko milijun kuna i neizmjerno su sretni što i njihovi učenici napokon imaju adekvatan prostor za rekreaciju umjesto starog igrališta iza škole.

 

foto: Ivan BrkićDvorana će poboljšati uvijete obrazovanja

– Školu pohađa 211 učenika u 13 odjela, a o njima brine 37 prosvjetnih djelatnika. Izgradnjom dvorane poboljšala se ionako pozitivna radna klima, a osim što će dvorana biti od koristi učenicima, mještani će je moći koristiti za razna okupljanja – rekla je ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović.

Uz novu sportsku dvoranu, vlasti u Koprivničkim Bregima planiraju još neke pothvate za koje će trebati pomoć Županije. To su izgradnja vrtića, kanalizacijske mreže u sklopu komunalne infrastrukture te asfaltiranje oštećenih kolnika i uređenje staza za bicikliste i pješake.

foto: Ivan Brkić– Radite kvalitetne projekte i dobit ćete potrebnu pomoć. U zagrebačkim kabinetima ovakvi su projekti samo brojke, ali lokalne vlasti imaju uvid u situaciju tako da znaju raspoznati kvalitetne od loših projekata – rekao je potpredsjednik Sabora Josip Friščić.

Za kvalitetne projekte osigurat će se financijska pomoć

S njime se složio i župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren naglasivši da Županija u obrazovanje ulaže velika sredstva, točnije 200 milijuna kuna od početka svog mandata, jer su obrazovani ljudi polazna točka blistave budućnosti.

foto: Ivan Brkić– Otvorenje ove dvorane je praktični prikaz onoga o čemu stalno pričamo; ulaganja u obrazovanje. Ovo je tek početak za Brege, a sigurno ćemo pomoći i u realizaciji ostalih projekata koji će služiti na korist zajednici – rekao je župan Darko Koren.

Prilikom otvorenja sportske dvorane svoje su umijeće pokazali i učenici OŠ Koprivnički Bregi, i to u raznim kategorijama. Plesali su folklor, zbor je pjevao pjesme, mažoretkinje su vrtjele svoje štapove, a ritmička skupina, navijačice i hrvači pokazali su koliko su gipki i vješti.

čitam...