21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički čelnici predstavili Strategiju razvoja Grada do 2020. godine
K

Ne propustite

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak sa suradnicima je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predstavila nacrt Strategioje razvoja Grada Koprivnice od 2015. do 2020. godine.

Riječ je o temeljnom strateškom dokumentu u kojem se definiraju ciljevi i prioriteti razvoja urbanih područja, čije je donošenje zakonska obveza. Osim toga, potrebno ga je izraditi i zbog učinkovitog korištenja fondova Europske unije.

Gradonačelnica je Koprivnicu predstavila kao „mali grad visoke kvalitete života”. Stoga je i misija Grada osiguranje visoke kvalitete života svih građana, a u novom vizualnom rješenju Koprivnica je opisana kao „kreativna, prirodna, inovativna i napredna”.

– Ključna uloga i zadatak je stvaranje preduvjeta za razvoj grada visoke kvalitete života. Prioriteti i ciljevi su pametan, održiv i uključiv rast. Pozivamo i naše građane da se uključe u diskusiju o nacrtu Strategije sa svojim komentarima putem web stranice Grada, što mogu učiniti do 13. travnja – rekla je Vesna Želježnjak.

Strategija je dokument koji će biti “živ”, odnosno moći će se stalno mijenjati i nadopunjavati, pa je tako najavljeno i njegovo usklađivanje sa županijskom strategijom, kad ona bude usvojena. 

NACRT STRATEGIJE RAZVOJA GRADA KOPRIVNICE

Kao važan dio Strategije navode se stvaranje poticajnog poslovnog okruženja za ekonomsku uspješnost malog i srednjeg poduzetništva, i pokretanje inovativnog poduzetništva te poboljšanje obrazovne strukture stanovništva. Također je u planu stvaranje integrirane turističke ponude, uspostava jedinstvene kulturne politike i povećanje kulturnog kapitala, poboljšanje kvalitete postojećih i razvoj novih usluga unutar sustava socijalne skrbi, kao i povećanje učinkovitog gospodarenja otpadom,. Povećanje energetske učinkovitosti, korišenje obnovljivih izvora energije i smanjenje štetnih emisija te smanjenje utjecaja prirodnih nepogoda.

Jakšić: Nema panike

– Moramo se još više okrenuti malom i srednjem poduzetništvu. Moramo smanjiti ovisnost gospodarstva prema Podravki – kazao je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Glede odluke Vrhovnog suda o obvezi plaćanja duga Muzeja grada Koprivnice prema poduzetniku Zvonku Prki u iznosu većem od milijun kuna, što je najaktualnija gradska tema, Jakšić je ponovio kako to neće utjecati na gradske financije.

– Snižena je cijena plina, vrlo skoro smanjuje se cijena vode i odzova otpada, a neće se uvoditi ni prirez. Nema prostora za paniku – poručio je Jakšić.

Konferencija za novinare u prostorima koprivničke gradske uprave // Foto: Koprivnica.net

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×