6.8 C
Koprivnica
Utorak, 27. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
banka hrane

Koprivnički Crveni križ dobio pola milijuna bespovratnih kuna, kupit će viličar i teretno vozilo za bržu distribuciju donirane hrane
K

Kupnjom vozila i viličara stvorit će se preduvjeti za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribucije donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane

Ne propustite

Koprivničkom Gradskom društvu Crvenog križa odobreno je gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt Koprivnička banka hrane.

Kroz spomenuti projekt koprivnički Crveni križ kupit će teretno vozilo i viličar, čime će se stvoriti preduvjeti za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribucije donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane. GDCK Koprivnica preuzet će koordinacijsku i organizacijsku ulogu banke hrane za Koprivničko-križevačku županiju u sklopu čega će upravljati u IT sustavu za doniranje hrane, pronalaziti nove donatore te zadržavati postojeće, razvijati suradnju s tri registrirana posrednika u županiji, promicati doniranje hrane i sprječavanje bacanja hrane.

Ugovoreno vrijeme trajanja projekta Koprivnička banka hrane je od 1. siječnja 2023. do 1. listopada 2023. godine.

Adela Sočev, ravnateljica Crvenog križa Koprivnica // Foto: GDCK

Ugovor s Ministarstvom poljoprivrede na iznos od bespovratnih 495.500 kuna u Zagrebu je potpisala ravnateljica Gradsko društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Na svečanosti u Zagrebu ugovor je ravnateljici Sočev uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Iznimno smo sretni i ponosni u GDCK Koprivnica što nam je odobren ovaj projekt vrijedan gotovo pola milijuna kuna te što ćemo europskim novcem kupiti novu opremu koja će unaprijediti naš rad – ustvrdila je ravnateljica Adela Sočev.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na svu sreću

Učenik koji je danas skočio s prvog kata škole nalazi se izvan životne opasnosti

Izvijestili smo danas o učeniku koji je stradao u padu s prvog kata Osnovne škole u Ludbregu. Kako doznaje Dnevnik.hr,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×