4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
15 mil. europskih kuna

Koprivnički Crveni križ gradi zgradu za beskućnike, umirovljenike i starije, spremat će do 300 obroka dnevno
K

Vrijednost gradnje procjenjuje se na 10,2 milijuna kuna, a vrijednost nabave opreme na gotovo 1,4 milijuna kuna. Plan je da radovi počnu ove godine.

Ne propustite

Centar za pomoć u kući Koprivnica ime je projekta za koji se izborilo GD CK Koprivnica uz pomoć partnera, Centra za soc. skrb Koprivnica i Grada Koprivnice. Danas je u prostorima Poduzetničkog inkubatora predstavljen taj projekt vrijedan 14,88 milijuna kuna, a isto tako prikazan je i izgled budućeg Centra.

Cijeli projekt odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’. Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’.

Prva se okupljenima obratila Adela Sočev, ravnateljica GDCK Koprivnica i voditelj projekta.

– Cilj projekta je ulaganje u soc. infrastrukturu, a to će se postići izgradnjom i opremanjem prostora sa svrhom provođenja procesa prevencije institucionalizacije. Ciljne skupine u projektu su beskućnici, korisnici usluge pomoći u kući pripremom i dostavom obroka u kuću, te umirovljenici i starije osobe. Beskućnici su birani iz jednog razloga, a to je da je Koprivnica, kao grad sjedište županije, zakonom obavezan imati osiguranu uslugu za beskućnike te će se ovim projektom taj nedostatak i riješiti – rekla je Adela Sočev.

Grad Koprivnica darovao je GD CK Koprivnica zemljište od 2455 kvadrata u Herešinskoj ulici. Tamo će se graditi ova zgrada s prizemljem i katom površine 1255 kvadrata.

Foto: Jurica Karan
Adela Sočev // Foto: Jurica Karan

– U prizemlju će biti pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i popratne prostorije te dnevni boravak za umirovljenike. Na katu će biti prihvatilište za beskućnike te pripadajući uredski prostori. Bit će tu i skaldište od 300 kvadrata, a nabavit će se i viličar – otkrila je Sočev. Kuhinja će biti moderno opremljena, moći će pripremati do 300 obroka dnevno. Zgrada će ukupno imati 32 prostorije, sve prilagođeno osobama s invaliditetom.

Vrijednost gradnje procjenjuje se na 10,2 milijuna kuna, a vrijednost nabave opreme na gotovo 1,4 milijuna kuna. Plan je da radovi počnu ove godine.

– Drago mi je da je pred nama još jedan projekt u koji idemo sa sredstvima EU. U TOP 10 smo gradova po povlačenju europskih sredstava. Napravili smo iskorak u dizanju standarda kvalitete života u Koprivnci zahvaljujući europskim sredstvima – istaknuo je gradonačelnik Jakšić zahvalivši se svim dionicima u projektu.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), kao i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Stigao je i Danijel Rušak iz koprivničkog Centra za soc. skrb, Vjekoslav Štimac, predsjednik GD CK Koprivnica, Melita Birčić, ravnateljica PORA-e i drugi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obavijest

Iz trgovina se povlači brašno: “Vratite ga u najbližu poslovnicu”

Još jedan proizvod povlači se iz trgovina. Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Raženo brašno integralno –...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×