forum udruga nezavisne kulture

Koprivnički FUNK u 2021. organizirao je koncerte i radionice, ugostio probe bendova i izložbu, a RockLive festival vratio se u kampus

Uz redovne programe članica, FUNK je u 2021. provodio prvu godinu dvogodišnjeg programa Centar+ financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

14:32h
0
Foto: Forum udruga nezavisne kulture FUNK

Forum udruga nezavisne kulture – kraće rečeno, FUNK – rezimirao je 2021. godinu u kojoj su, kažu, organizirali i proveli niz kvalitetnih i zanimljivih programa.

U njihovim su prostorijama, smještenim u koprivničkom kampusu, nastupili Gužva u 16ercu, Grše, Sara Renar, Aklea Neon, Lika Kolorado, Skotni vrag, Dodger Artfool & The Vipers, Red Edition, Kurve, Namet, Flou Margo, JegerKola, Mrlja, Gemišt te 11 koprivničkih izvođača. Vrhunac je, naravno, bilo 10. izdanje RockLive festivala. Podsjećaju i na dvije DJ večeri, dok su na Observation programu nastupali Bones, Br1e i Bleyzo, a za kraj godine svoj Dance Hard program s hitovima dance glazbe 90-ih održao je D.J. Kneža.

Udruga Mamuze održala je program Dobra glazba za dobar film gostovanjem Karle Lulić, ugostila DORF u Koprivnici u sklopu kojeg su održane filmske projekcije, a tu su i koncert Zvonke Obajdin te radionica Lajk za kulturu kojom su ponuđeni alati za bolju promociju sadržaja na društvenim mrežama. FIUK festival i Street Art Festival, koje također provode Mamuze, odvijali su se baš u prostoru FUNK-a.

Foto: Forum udruga nezavisne kulture FUNK

Uz Mamuze, aktivni su ondje bili i članovi Udruge Kopriva s dvama redovnim programima Bass madness namijenjenim promociji bass kulture te programom DiscoMania posvećenom disco glazbi 80-ih. Održane su i dvije slušaone, i to ona posvećena reggae glazbi, kao i program Glazbe svijeta u našem dvorištu na kojem su se posjetitelji upoznali sa značenjem i razlikama između pojmova tradicijske i etno glazbe te world musica.

Četiri kuta postojanja naziv je izložbe Nikole Mišela Puklina koju su posjetitelji razgledali u FUNK-u, što je organizirala AK galerija. A interes je pobudilo i predavanje Ivane Biočine naziva Održiva moda: od teorije do prakse.

Uz redovne programe članica, FUNK je u 2021. provodio prvu godinu dvogodišnjeg programa Centar+ financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Upravo tim sredstvima, investicijom od oko 370 tisuća kuna, uređen je sanitarni čvor i izgrađena pristupna rampa za osobe s invaliditetom, što je uvelike podiglo standard prostora. Tijekom cijele godine održavane su radionice sviranja bubnja, gitare, bass gitare i tečaj pjevanja, održano je pet filmskih večeri, brojne radionice poput onih audio produkcije, scenske rasvjete, izrade gitarskih efekata i samogradnje soundsystema. Upravo posljednja doprinijela je značajnom razvoju bass kulture u Koprivnici i uvelike olakšala realizaciju budućih programa.

Foto: Forum udruga nezavisne kulture FUNK

U FUNK-u su tijekom cijele godine svoje probe održavali koprivnički bendovi, a održana je i dramska radionica Vikendom dramim(o) u FUNK-u! te radionice Do it yourfunk u sklopu kojih se pod vodstvom Tanje Virag izrađuje namještaj za korisnike prostora.

– Nakon svega navedenog, može se zaključiti kako su koprivničke udruge s područja nezavisne kulture okupljene oko FUNK-a, u prošloj godini bile izrazito aktivne, a sam prostor dodatno je opravdao svoje postojanje i naglasio važnost za koprivničku publiku. Kvaliteta sadržaja i njihova brojnost svakako FUNK stavljaju u sam vrh prostora nezavisne kulture na području Hrvatske, a zanimljivo je ako se u obzir uzme i iznimno aktivna AK Galerija kako se na području Kampusa stvara jedna vrlo zanimljiva priča koju bi u budućnosti trebalo više povezivati – poručuju iz FUNK-a.

Foto: Forum udruga nezavisne kulture FUNK
Foto: Forum udruga nezavisne kulture FUNK