17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GLASALI SU ELEKTRONIČKIM PUTEM

Koprivnički gradski vijećnici prihvatili sve odluke za pomoć građanima i gospodarstvenicima
K

U iduća tri mjeseca plaće gradonačelnika Mišela Jakšića i dviju dogradonačelnica Ksenije Ostriž i Melite Samoborec bit će niže za 15 posto, dok se naknada za rad predsjednika Ivana Pala i članove Gradskog vijeća i radnih tijela neće isplaćivati sljedeća tri mjeseca. Isto vrijedi za Upravo vijeće.

Ne propustite

Članovi Gradskog vijeća grada Koprivnice na današnjoj su se sjednici o odlukama izjašnjavali elektroničkim putem. Pritom su usvojene sve odluke koje govore o mjerama za građane i gospodarstvenike te za ublažavanje posljedica krize do koje je doveo koronavirus. Sve su odluke, osim one o izmjeni i dopuni Odluke o plaći i drugim materijalnim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Koprivnice, a za koju je jedan glas bio suzdržan, donesene jednoglasno (21 glas).

Između ostaloga, riječ je o odluci o oslobađanju plaćanja komunalne naknade za poslodavce koji ne rade i ne ostvaruju prihode te za fizičke osobe kojima je u posebnim okolnostima raskinut ugovor o radu. Nadalje, plaćanja poreza na korištenje javnih površina oslobođeni su oni koji su obustavili rad, a iduća dva mjeseca neće se plaćati ni spomenička renta.

Roditelji i skrbnici djece s koprivničkog područja neće morati platiti usluge za travanj, svibanj i lipanj, što će Grad Koprivnica podmiriti na mjesečnoj razini. Slična je situacija i s obrtima za čuvanje djece. Grad će onima sa sklopljenim ugovorom sufinancirati redovne tekuće troškove do najviše tri tisuće kuna. K tome je dopunjena odluka o socijalnoj skrbi kojom će roditelji i skrbnici biti oslobođeni plaćanja subvencije za tri navedena mjeseca pod uvjetima da primaju minimalnu plaću od 4.062,51 kuna ili ako su obuhvaćeni odlukom o mjerama mobilizacije i rasporeda rada i radnog vremena zdravstvenih ustanova i djelatnika te privatnih zdravstvenih radnika.

Nadalje, u iduća tri mjeseca plaće gradonačelnika Mišela Jakšića i dviju dogradonačelnica Ksenije Ostriž i Melite Samoborec bit će niže za 15 posto, dok se naknada za rad predsjednika Ivana Pala i članove Gradskog vijeća i radnih tijela neće isplaćivati sljedeća tri mjeseca. Isto vrijedi za Upravno vijeće.

Za drugo tromjesečje 2020. godine se, pak, neće isplatiti sredstva za financiranje političkih stranaka i članova Gradskih vijeća s liste grupe birača. Spomenimo kako se sudjelovanja na umjetničkim programima za godinu 2019./2020. za vrijeme trajanja krize oslobađaju učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Detalje pročitajte ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×