Koprivnički kartingaši drugi u prvenstvu sjeverne regije

21:36h
0
karting

Karting klub Koprivnica osvojio je drugo mjesto u ukupnom poretku devet klubova koji su se ove godine natjecali u Prvenstvu Hrvatske lige za sjevernu regiju.

Iz kluba kažu kako je riječ o velikom rezultatu, kojeg su novim uspjesima potvrdili i u subotnjoj posljednoj prvenstvenoj utrci na stazi Karting kluba Cobra u Virovitici.

Klasa mini 50 bila je neizvjesna do samog kraja, a za prvaka su se u klupskom duelu borili Luka Tomašić i Jan Tisaj. Na kraju je Jan osvajanjem trečeg mjesta postao prvak u klasi, dok je Luka zauzeo ukupno drugo mjesto u generalnom plasmanu.

110815-karting2Dobar odaziv vozača u klasi 60, njih 14, donijelo je atraktivne utrke te su svoju priliku za što bolju poziciju tražili i koprivnički vozači. Fran Tisaj završio je na sedmom mjestu, Tin Vorkapić na devetom, a Sony Jurić na trinaestom.

Klasa 125 cm s mjenjačem je klasa u kojoj nastupaju najbrži vozači, što je dokazao vozač KK Koprivnica Žarko Martinjak. On je osvajanjem drugog mjesta u Virovitici osigurao naslov prvaka u toj klasi, dok je povratnik na stazu Hrvoje Tisaj iznenadio osvajanjem trećeg mjesta. Zlatko Kovačić je završio na sedmoj poziciji.

Uspješan nastup imala su i dva vozača KK Koprivnica u klasi 100 cm. Krešimir Škvorc osvojio je drugo, a Tihomir Korošec treće mjesto.

110815-karting3