14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički knjižničari na Bicikliranju za knjižnice
K

Ne propustite

Knjižničari Kristian Ujlaki i Karlo Galinec priključili su se 6. kolovoza ekipi od stotinu knjižničara iz cijelog svijeta i započeli svoju avanturu pod nazivom Cycling for libraries – Bicikliranje za knjižnice. Projekt Bicikliranje za knjižnice pokrenut je 2011. godine kao međunarodna biciklistička konferencija za knjižničare i ljubitelje knjižnica.

Ova nesvakidašnja konferencija ovih se dana približava svome kraju, a zagovara potrebu i značaj knjižnica u društvu, pogotovo danas kada su one ugrožene u vrijeme velike ekonomske krize diljem svijeta, što se odražava na smanjivanja finacijskih sredstava za njihov rad, pa i zatvaranje. Ove godine ova se aktivnost odvija u Francuskoj na ruti od Montpelliera do Lyona, a ruta je dugačka 500 km.

Prijašnjih godina odvijala se na rutama Kopenhagen – Berlin 2011., Litva – Latvija – Estonija 2012., Amsterdam – Bruxelles 2013.

Usprkos naporu, naši knjižničari s upornošću savladaju ovaj zatjevan zadatak da u 7 dana prijeđu više od 500 km i tijekom puta posjete dvadesetak knjižnica u mjestima kroz koja su prolaze.

Nakon ove konferencije Kristian i Karlo će i ove godine predstavljati najbolju praksu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica na IFLA-i Svjetskom kongresu knjižničara u Lyonu. Time koprivnička knjižnica dolazi uz bok najboljim knjižnicama u svijetu jer se njezina praksa već nekoliko godina za redom predstavlja na ovoj konferenciji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Projekt od 270.000 eura

Za projekt “Oaza Bezgrešne” 270.000 eura, razvija se vjerski turizam u podravskoj općini

Molvarci su prijavili još jedan vrijedan projekt na EU, a to je opremanje javne kulturne infrastrukture „Oaza Bezgrešne“ u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×