9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički knjižničari nagradili najčitatelje
K

Ne propustite

U subotu 10. prosinca u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održana je prigodna svečanost prilikom koje su uručena priznanja najčitateljima tiskanih i zvučnih knjiga u 2011. godini. Krajem svake godine Knjižnica proglašava i nagrađuje najčitatelje Dječjeg i Odjela za odrasle koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga.

Priznanja i nagrade primili su najčitatelji Dječjeg odjela i to u kategoriji djeca predškolske dobi Sandra Tot (138 knjiga) i Sarah Babić, (128 knjiga). Nadalje, u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, priznanja su primili Hana Živko (129 knjiga), Nika Matovina (118 knjiga) i Držislav Čokonaj (112 knjiga). U kategoriji mladi do 15 godina najčitateljice su Nada Colić (62 knjige) i Valentina Kolarić (62 knjige). U kategoriji zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne priznanja su primili Martina Hunajadi (10 zvučnih knjiga), Marko Petrić (8 zvučnih knjiga) i Aleksandra Janković (4 zvučne knjige).

Najčitatelji tiskanih knjiga Odjela za odrasle u 2011. godini su Zlatko Habek (260 knjiga), Vesna Šumiga (253 knjige), Ljubica Kovač (213 knjiga), Đurđica Lončarić (185 knjiga), Krešo Lukačić (176 knjiga), Vesna Baniček (163 knjige) te Ana Peko (144 knjige). U kategoriji zvučnih knjiga najčitatelji su Željko Marinković (130 zvučnih knjiga), Marija Fijačko Ban (119 zvučnih knjiga) te Tomo Jurić (56 zvučnih knjiga).

Najčitatelji su podijeli svoja iskustva u čitanju knjiga te obećali da će se potruditi i iduće godine pročitati isti, ako ne i veći broj knjiga. Pored priznanja, najčitatelji tiskanih knjiga su nagrađeni knjigama, a najčitatelji zvučnih knjiga glazbenim CD-ima.

Svečanost su svojim programom uveličali polaznici koprivničke Glazbene škole „Fortunat Pintarić“ koji su izveli tri skladbe – od toga dvije Brass kvartet Joy to the world“ i „O little town of Betlehem“ te Kvartet violina sa skladbom „Koncert za 4 violine“, 1. stavak, Allegro (G. P. Telemann).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×