zakOČI – Take a Brake!

Koprivnički osnovnoškolci dobili radne bilježnice čiji sadržaj će im pomoći da budu sigurniji u prometu

Uz radne bilježnice namijenjene djeci, podijeljene su i brošure za roditelje. Djeci je također dostupna online igra ČUDOvišna avantur

12:46h
0

Učenicima drugih i trećih razreda osnovnih škola s područja grada Koprivnice podijeljene su radne bilježnice „Mali prometni detektivi“.


Radna bilježnica je edukativno-zabavnog karaktera te pokazuje da su prometna pravila univerzalna, bez obzira na to tko sudjeluje u prometu. Odlično je ilustrirana te ima za cilj djeci u najranijoj dobi pobuditi interes za usvajanjem prometnih pravila.

– Djeca su najugroženija skupina u prometu i kao pješaci i kao putnici u vozilima svojih roditelja. U Koprivnici kontinuirano provodimo razne projekte i aktivnosti vezane uz prometnu sigurnost naših sugrađana i to od najranije predškolske dobi naše djece pa do odrasle dobi. I nadalje želimo poboljšavati sigurnost djece i smanjiti izloženost riziku u prometu, ali isto tako povećati znanje i svijest javnost o sigurnosti djece u prometu. Ovaj projekt zasigurno predstavlja svojevrsnu dodanu vrijednost i nadogradnju na postojeće aktivnosti i veseli nas što sudjelujemo u njemu – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Uz radne bilježnice namijenjene djeci, podijeljene su i brošure za roditelje. Djeci je također dostupna online igra ČUDOvišna avantura.

Inovativni sadržaji predstavljaju edukativne alate koji će potaknuti djecu na aktivno i sigurno sudjelovanje u prometu.

Ovo je jedna od aktivnosti projekta zakOČI – Take a Brake! koji ima za cilj poboljšati dobrobit i sigurnost djece te povećati njihovu tjelesnu aktivnost, smanjiti vrijeme vožnje u roditeljskim vozilima, ali i smanjiti izloženosti riziku tijekom pješačenja ili bicikliranja.

Projekta zakOČI – Take a Brake! provodi udruga „Roditelji u akciji – Roda“ u partnerstvu s Carecross iz Švicarske, Sveučilištem Sjever, općinom Bale i gradovima Koprivnica, Zagreb i Zaprešić.

Ukupna vrijednost mu je 1,63 milijuna kuna, a odobren iznos sufinanciranja iznosi 1,47 milijuna kuna.

čitam...