8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zakOČI – Take a Brake!

Koprivnički osnovnoškolci dobili radne bilježnice čiji sadržaj će im pomoći da budu sigurniji u prometu
K

Uz radne bilježnice namijenjene djeci, podijeljene su i brošure za roditelje. Djeci je također dostupna online igra ČUDOvišna avantur

Ne propustite

Učenicima drugih i trećih razreda osnovnih škola s područja grada Koprivnice podijeljene su radne bilježnice „Mali prometni detektivi“.

Radna bilježnica je edukativno-zabavnog karaktera te pokazuje da su prometna pravila univerzalna, bez obzira na to tko sudjeluje u prometu. Odlično je ilustrirana te ima za cilj djeci u najranijoj dobi pobuditi interes za usvajanjem prometnih pravila.

– Djeca su najugroženija skupina u prometu i kao pješaci i kao putnici u vozilima svojih roditelja. U Koprivnici kontinuirano provodimo razne projekte i aktivnosti vezane uz prometnu sigurnost naših sugrađana i to od najranije predškolske dobi naše djece pa do odrasle dobi. I nadalje želimo poboljšavati sigurnost djece i smanjiti izloženost riziku u prometu, ali isto tako povećati znanje i svijest javnost o sigurnosti djece u prometu. Ovaj projekt zasigurno predstavlja svojevrsnu dodanu vrijednost i nadogradnju na postojeće aktivnosti i veseli nas što sudjelujemo u njemu – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Uz radne bilježnice namijenjene djeci, podijeljene su i brošure za roditelje. Djeci je također dostupna online igra ČUDOvišna avantura.

Inovativni sadržaji predstavljaju edukativne alate koji će potaknuti djecu na aktivno i sigurno sudjelovanje u prometu.

Ovo je jedna od aktivnosti projekta zakOČI – Take a Brake! koji ima za cilj poboljšati dobrobit i sigurnost djece te povećati njihovu tjelesnu aktivnost, smanjiti vrijeme vožnje u roditeljskim vozilima, ali i smanjiti izloženosti riziku tijekom pješačenja ili bicikliranja.

Projekta zakOČI – Take a Brake! provodi udruga „Roditelji u akciji – Roda“ u partnerstvu s Carecross iz Švicarske, Sveučilištem Sjever, općinom Bale i gradovima Koprivnica, Zagreb i Zaprešić.

Ukupna vrijednost mu je 1,63 milijuna kuna, a odobren iznos sufinanciranja iznosi 1,47 milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×