24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički poduzetnik osuđen na uvjetni zatvor zbog neplaćanja PVC prozora
K

Ne propustite

Na Općinskom sudu u Koprivnici nepravomoćno su osuđeni Erich G. iz Koprivnice i njegovo trgovačko društvo Erix d.o.o. sa sjedištem u Koprivnici. Prvooptuženom je izrečena kazna zatvora u trajanju sedam mjeseci, uvjetno na dvije godine, a trgovačkom društvu novčana kazna u iznosu 10.000 kuna.

Prvooptuženi Erich G. je u razdoblju od 24. listopada 2012. do 31. prosinca 2012. u Koprivnici, kao direktor trgovačkog društva Erix d.o.o., dogovorio s direktorom trgovačkog društva Alu-Ko Koprivnica d.o.o. izradu jednog dvokrilnog PVC prozora u vrijednosti 2.814 kuna te isporuku tih prozora kupcu u Glogovcu, znajući da na žiro-računu trgovačkog društva Erix d.o.o. nema dovoljno novčanih sredstava niti ih može očekivati zbog trajne blokade računa.

Potom je 5. prosinca 2012. godine u Zagrebačkoj banci d.d. na samouslužnom automatu za prihvat naloga za plaćanje ovjerio obrazac naloga za plaćanjem, u kojem je kao platitelja iznosa od 2.813 kuna naveo trgovačko društvo Erix d.o.o., a kao primatelja trgovačko društvo Alu-Ko Koprivnica d.o.o., no taj nalog za plaćanje nije dao na provedbu kod Zagrebačke banke d.d., već ga je pokazao direktoru trgovačkog društva Alu-Ko Koprivnica d.o.o., kako bi mu neistinito prikazao da je izvršio uplatu.

Temeljem viđenog naloga, direktor trgovačkog društva Alu-Ko Koprivnica d.o.o. je izvršio isporuku i ugradnju naručenih PVC prozora, čime je trgovačkom društvu Erix d.o.o. pribavio nepripadnu materijalnu korist u iznosu od 2.814 kuna i za taj iznos oštetio trgovačko društvo Alu-Ko Koprivnica d.o.o.

Za isti je postupak optuženo i Trgovačko društvo Erix d.o.o., kojem je Erich G. bio direktor.

Opisanim je postupkom počinjeno kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, prijevara u gospodarskom poslovanju, te kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zrinski trg

[FOTO/VIDEO] PREKRASNO PRIJEPODNE! Koprivnička špica puna veselja, sunca i odličnih kombinacija

Prekrasno i toplo prijepodne mnogi Koprivničani iskoristili su za odlazak u grad. Neki su prošetali Zrinskim trgom, neki su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×