Koprivnički proračun sljedeće godine trebao bi iznositi 160 milijuna kuna

08:33h
0
Ilustracija

Prema prvom prijedlogu proračuna Grad Koprivnica će iduće godine raspolagati sa 160.345.276 kuna, a isti iznos kreatori gradskih financija planiraju i potrošiti. Prijedlog proračuna je objavljen na web stranici grada. Dostupnošću temeljnog financijskog dokumenta građanima, omogućena je javna rasprava o funkcioniranju grada, ocijenio je predsjednik Gradskog vijeća, SDP-ov Zoran Gošek. 

– To je jedna zakonska obveza koju smo mi ispoštivali iako evo vidimo da na državnom nivou to još ne funkcionira jer ćemo mjere ekonomske politike doznati tek negdje prvog prosinca. Ali mi smo svoju obvezu ispunili, odnosno Grad i ja vjerujem da ćemo i kroz tu javnu raspravu, i kroz aktivnosti i udruga i organizacija drugih poslovnih subjekata doći do kvalitetnog proračuna u prosincu – rekao je Gošek.

Gošek ističe da je prijedlog proračuna realni pokazatelj stvarnih resursa grada. Srezani su svi mogući troškovi, čak nije predviđeno ni financiranje sveučilišta, kako bi se mogli realizirati građanima bitni projekti za koje je Grad izvorno nadležan.

Prvenstveno je riječ o organiziranju i osiguravanju standarda predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja pa je za očekivati da će preko programa javno-privatnog partnerstva biti izgrađena nova osnovna škola na Podolicama sa sportskom dvoranom; u planu je dogradnja Umjetničke škole i rekonstrukcija sinagoge u koncertnu dvoranu; te izgradnja sportske dvorane uz školu Đuro Ester. A među projektima od kojih se trenutno odustalo jest i uvođenje video-nadzora grada. Recimo i da prijedlog proračuna neće biti na dnevnom redu slijedeće sjednice Gradskog vijeća koja će biti održana u srijedu od 11 sati.

Izvor: www.radio-drava.hr