24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički Rotor // Ivan Udorović na Velikoj Kajkavijani, utrci od 245 kilometara, osvojio srebro
K

Ne propustite

Legenda koprivničkog biciklizma Berislav Slukić, pak, nastupio je na svom Prvom kaj maratonu od 80 kilometara, te je tako, nakon završene Velike i Male Kajkavijane, odvozio sve tri zahtjevne utrke nadaleko poznate Kajkavijane.

Ivan Udorović iz koprivničkog biciklističkog kluba Rotor na Velikoj Kajkavijani, utrci od 245 kilometara, odvozio je povijesnu vožnju i s vremenom od 15 sati i 19 minuta osvojio fenomenalno drugo mjesto. Prvoplasirani Branimir Brbot odvodio je 21 minutu brže i s tim je rezultatom postavio rekord staze. I drugi vozači Rotora postigli su zavidne rezultate.

Na Velikoj Kajkavijani dvojac Rade Branković i Igor Radmilović osvojili su osmo mjesto i poboljšali svoje prošlogodišnje vrijeme za sat i pol.

Žarko Ilibašić i Miroslav Medvarić utrku nisu završili zbog lošeg vremena i limita.

Tradicionalna Kajkavijana startala je točno u ponoć s petka na subotu. To je jedan od najtežih brdsko-biciklističkih maratona u Hrvatskoj, a organizira ga BBK ASI iz Varaždina.

– Specifičnost ovog maratona je u tome što je uz izdržljivost na stazi od 245 kilometara potrebno i znanje u orijentaciji jer je potrebno određenim redom u zadanom vremenu obići sve točke na vrhovima brda od Varaždina, preko Zagorje do Sljemena i natrag. Ove godine vrijeme nije bilo naklonjeno vozačima te ih je kiša pratila cijelu noć što je još više otežalo stazu te je uzrokovalo i velik broj odustajanja, njih dvadesetak – istaknuo je Siniša Herman, predsjednik Rotora.

Dodao je da je za one manje spremne ili neodlučne vozače organizator pripremio Malu Kajkavijanu u dužini od 135 kilometara, te za početnike Moj prvi kaj maraton od 80 kilometara.

Na Maloj Kajkavijani Marko Komes, Gordan Pazić i Damir Kukec podijelili su 16. mjesto vozeći 8 sati i šest minuta, dok su Hrvoje Horvat, Mladen Horvat i Goran Grotić zauzeli 37. mjesto.

Na svom Prvom kaj maratonu nastupili su, pak, Hrvoje Tisaj i legenda koprivničkog biciklizma Berislav Slukić, koji je tako nakon završene Velike i Male Kajkavijane zaokružio sve tri zahtjevne utrke. Predsjednik Rotora Herman kazao je da su obojica završila maraton za manje od šest sati.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×