11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički vrtići opremljeni novim spremnicima za baterije
K

Ne propustite

U sklopu građanske inicijative, Uzor Hrvatske je opremio koprivničke vrtiće Sv.Josip, Tratinčica i Smiješak s novim spremnicima za odvojeno sakupljanje baterija.

– Cilj nam je dodatno potaknuti djecu na odgovoran način sakupljanja i zbrinjavanja starih baterija kao vrste opasnog otpada s kojim se najčešće susreću kroz igru s različitim igračkama, a koji često završava u komunalnom otpadu – poručuju iz UZOR-a Hrvatske.

Djecu će na odvojeno sakupljanje plastike poticati maskote na eko kutijama. Tako će Petko Peti “žvakati” plastiku, Bocko Boca staklo, Limenko Lim metal, a Straško Strašić tekstil.

Na ovaj način djeca će moći uz stari papir, plastiku, staklo, metal i tekstil u svojim vrtićima svakodnevno na odgovoran način odvojeno sakupljati i zbrinjavati stare baterije.

– Uz pregršt dosad održanih radionica i igraonica za djecu u koprivničkim vrtićima, ovim djelom je u potpunosti ostvaren planirani cilj građanske incijative kojom smo željeli vrtićarce u gradu Koprivnici naučiti svim tajnama recikliranja i izgraditi im cjelovite sustave za odvojeno prikupljanje i zbrinjavanje otpada – istaknuo je Matija Hlebar, predsjednik UZOR-a.

Ova građanska inicijativa provela se zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah”  u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POŽAR

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se auto u Nazorovoj, u potpunosti izgorio motor renaulta

U Ulici Vladimira Nazora u Koprivnici upravo je izbio požar na autu. Zapalio se renault megan koji je bio parkiran...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×