9.9 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivničko-križevačka županija predstavljena na sajmu Vinitech Sifel u Francuskoj
K

Ne propustite

U utorak 2. prosinca župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota na poziv predsjednika pokrajine Aquitaine u Francuskoj Alaina Rousseta, sudjelovali su na radnom sastanku uoči otvorenja sajma Vinitech Sifel. Uz predsjednika Rousseta delagaciju Županije dočekali su i zamjenik gradonačelnika grada Bordeauxa, direktorica sajma Emmanuelle Galon te zastupnici sajma za hrvatsku Olivier Medros i Tatjana Matijašević Medros.

Razgovaralo se o osobitostima Koprivničko-križevačke županije te o mogućnosti buduće suradnje dviju regija. Pokrenuta je inicijativa suradnje na području visokog obrazovanja između Županije i učilišta u Bordeauxu koje je prepoznato u svijetu među deset najpoznatijih učilišta specijaliziranih u području poljoprivrede odnosno vinarstva. Nakon održanog sastanka i najave potpisivanja sporazuma o suradnji, predstavnici Županije pozvani su da se pridruže delegaciji sajma na otvorenju i obilasku sajma kao jedina strana delegacija.

Koprivničko-križevačka županija dobila je priliku predstaviti se u sljedeća dva dana na izložbenom prostoru sajma Vinitech Sifel, kojem su se pridružili i predstavnici Virovitičko-podravske županije zamjenik župana Zdravko Dijaković i direktor poduzetničkog inkubatora Igor Andrović. Na sajmu su se predstavili najveći proizvođači vina u Podravini i Prigorju, vinari Marijan Matočec i Marijan Grudić. Nakon prezentacije koju je održao župan Koren sa suradnicima, a kojoj su nazočili brojni predstavnici medija i proizvođači vina iz Francuske i drugih zemalja uslijedila je degustacija te su predstavljena vina vinarije Matočec i Grudić.

Sajam Vinitech poznati je svjetski sajam u Francuskoj na području uzgoja vinove loze i vinarstva te prvi sajam opreme za vinogradare, voćare, vinare, povrćare, enologe. Održava se od 2 do 4. prosinca u Francuskom gradu Bordeauxu. Na sajmu je predstavljeno pet tematskih cjelina koje se odnose na vinogradarstvo (od sadnje do berbe), proizvodnju vina ( fermentacija, vinifikacija, starenje, skladištenje i marketing), voćarstvo i povrćarstvo (sadnja, pakiranje, marketing i prodaja) te razni seminari i praktična edukacija.

Sajmu su prisustvovali i proizvođači vina i opreme za vinarstvo, vinogradarstvo i podrumarstvo iz Italije, Belgije, Tunisa, Bugarske, Rumunjske, Španjolske, Litve te drugih zemalja.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×