12.4 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Vrijedan projekt

Koprivničko-križevačka županija s projektom POZDRAV u konkurenciji za najbolji europski projekt
K

Važno je spomenuti kako je projekt POZDRAV, osim povećanja broja usluga za korisnike primarne zdravstvene zaštite i povećane učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika, smanjio upućivanje na sekundarnu zdravstvenu obradu u bolnice i pritisak na tu razinu zdravstvenog sustava.

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s PORA Razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije prijavila je projekt POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji na natječaj za izbor najboljeg EU projekta u Hrvatskoj. Natječaj organizira Hrvatska zajednica županija u suradnji s Hanza Mediom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr, a u izboru sudjeluju EU projekti koji su provedeni i završeni u 2018. i 2019. godini.

Projektom POZDRAV čije je nositelj bila Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu s županijskim Domom zdravlja u četiri godine provedbe su uvelike poboljšane usluge primarne zdravstvene zaštite s posebnim naglaskom na ordinacije u sedam udaljenih i depriviranih područja županije te kod koncesionara putem ulaganja u opremu i manje infrastrukturne zahvate.

Koprivničko-križevačka županija prepoznala je potrebu za poboljšanjem uvjeta pružanja primarne zdravstvene zaštite za zdravstvene djelatnike te je lokalnom stanovništvu omogućila bolju i bržu usluga. Adekvatna zdravstvena zaštita u mjestu boravka je dodana vrijednost projekta kojim je u ruralnim područjima obuhvaćeno više od 20300 potencijalnih korisnika zdravstvenih usluga pri čemu treba voditi računa kako je više od 50 posto stanovnika starije životne dobi te nisu u mogućnosti na zdravstvene preglede odlaziti u gradove.

Projektom Pozdrav nabavljena je vrijedna oprema za ordinacije: dentalne medicine, ginekologije, fizikalne medicine, opće medicine te oprema za ordinacije zdravstvene zaštite žena i predškolske djece. Nabavljeni su i uređaji za ultrazvučnu dijagnostiku te ostala medicinsko-tehnička oprema za 16 koncesionara, provedeni su infrastrukturni radovi na sedam ordinacija u udaljenim ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije te ugrađena tehnološki naprednija rasvjeta u Domu zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu.

Važno je spomenuti kako je projekt POZDRAV, osim povećanja broja usluga za korisnike primarne zdravstvene zaštite i povećane učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika, smanjio upućivanje na sekundarnu zdravstvenu obradu u bolnice i pritisak na tu razinu zdravstvenog sustava.

Spomenimo na kraju i financijski aspekt projekta vrijednog 8,2 milijuna kuna koji je u 85 postotnom iznosu financiran sredstvima EU čime je rasterećen županijski proračun, a posljedično tome i državni proračun.

Dodajmo na kraju kako će se najbolji projekti birati u četiri kategorije: 1. Doprinos znanosti i inovacijama, 2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, 3. Doprinos prekograničnoj suradnji, i 4. Doprinos poduzetništvu, a dodjela nagrada održat će se početkom listopada 2020. godine na Danima europskih fondova i regionalnog razvoja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×