bogat program

Koprivničko-križevačka županija slavi svoj dan

10:00h
0
Koprivničko-križevačka županija // Foto: Matija Gudlin
Koprivničko-križevačka županija // Foto: Matija Gudlin

Koprivničko-križevačka županija idući tjedan obilježava 23. obljetnicu postojanja i rada te je tim povodom pripremila bogat program.

Manifestacija obilježavanja dana Županije počinje već u četvrtak, 14. travnja, u Dječjem vrtiću Pčelica u Molvama predstavom i podjelom dječjih tradicijskih drvenih igračaka. Istog dana bit će i svečano otvorenje Nacionalne natjecateljske filatelističke izložbe KoprivnicaFila 2016.

Dan kasnije, u petak, 15. travnja, bit će održana svečana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije s podjelom javnih priznanja. Podsjetimo, nagradu za životno djelo primit će profesor Zoran Homen iz Križevaca, a nagrada za promicanje ljudskih prava Mara Matočec otići će u ruke Tamare Premuš, križevačke humanitarke i dobrotvorke. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije ide Silviji turistu, obrtu za prijevoz i putničkoj agenciji te Kulturno-umjetničkom društvu Molve, a priznanja za iznimno postignuće u prošloj godini dobit će Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ iz Đurđevca i Hangar 18, IT tvrtka iz Koprivnice.

Na koprivničkom Zrinskom trgu u subotu, 16. travnja, održat će se manifestacija Tradicija naših starih, dok je nedjelja, 17. travanj, rezerviran za kulturna događanja u Koprivnici i Đurđevcu.

Kalendar događanja pogledajte ovdje.

čitam...
Loading...