5.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
koronakarta ecdc-a

Koprivničko-križevačka županija više nije zelena, sada smo narančasti, Ljubić: Osjeća se porast broja zaraženih
K

Narančasta je ostala obala, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, a sada su narančasti i Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka. 

Ne propustite

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu tjednu koronakartu prema broju slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika.

Jadran i Zagreb te središnja Hrvatska su i dalje u narančastom. Slavonija je u zelenom u potpunosti, no ovaj tjedan, uz obalu i Zagreb i sjever Hrvatske postao je narančast, pa tako i Koprivničko-križevačka županija.

Iako se najavljivalo da bi Zagreb mogao završiti u crvenom, to se ipak nije dogodilo.

Narančasta je cijela obala, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

– Oni nas gledaju kao regiju, znači gleda se sjever Hrvatske. Situacija nije alarmantna, no osjeća se porast broja zaraženih. Pred dva, tri tjedna imali smo 10, 15 aktivnih slučajeva, a sada ih je 44.  Dolazi jesen, brojke će i dalje rasti, a s njima i broj hospitaliziranih – rekao nam je Ratimir Ljubić, načelnik županijskog stožera.

U koprivničkoj su bolnici trenutno dva pacijenta i nemaju težu sliku.

Podsjetimo, jučer smo imali 16 novih slučajeva, danas duplo manje, osam, a dane prije nula pa sedam.

Što se tiče obale, glavni hrvatski konkurenti, Španjolska, Portugal i Grčka su i dalje uglavnom u crvenom. Općenito gledano, Zapad Europe je uglavnom crven, srednja Europa je uglavnom narančasta, dok je istok EU uvelike u zelenom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan dan slavljenicima!

Robert i Šimun slave svoga imena dan. Robert je racionalna, poslušna, bistra, učinkovita, snalažljiva i talentirana osoba. Šimun je vješta, samostalna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×