OTTOVA KUĆICA DOBIT ĆE PODRŠKU

Koprivničko područje uskoro dobiva novo sklonište za pse, Patačko: Ljude treba poticati na udomljavanje

Sklonište će moći primiti 62 psa. Glede financija, direktor kaže kako će se osloniti na vlastita sredstva.

15:01h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Problematika pasa lutalice i prebukiranost Ottove kućice poznata je svim Koprivničankama i Koprivničancima. No, saznali smo kako ista može djelomično odahnuti jer dolazi novo sklonište, i to u Sigecu koje će pokrenuti Veterinarska stanica Nova. Informaciju nam je potvrdio i direktor Nove Dražen Patačko.

– Dobili smo rješenje Ministarstva poljoprivrede o udovoljavanju uvjeta. Sada smo u postupku sklapanja ugovora s lokalnom samoupravom, općinama i gradovima. Još nije u funkciji, ali vjerujem da bismo kroz mjesec, mjesec i pol dana trebali krenuti s radom – kazao je Patačko, naglasivši kako prostor, u kojemu su prije nekoliko godina već imali azil, poštuje sve nove, zakonom propisane uvjete.

Sklonište će moći primiti 62 psa, čime će, vjeruje, pružiti veliku pomoć u rješavanju problema pasa lutalica. Dodaje kako, ipak, sve ovisi o lokalnoj samoupravi i svijesti ljudi.

Ljude treba poticati na udomljavanje, koliko je to moguće – smatra Patačko.

Glede financija, direktor kaže kako će se osloniti na vlastita sredstva. Minimalno troje ljudi, zaposlenih u sklopu Veterinarske stanice Nova, radit će u skloništu, iako Patačko nije odbacio mogućnost dodatnog zapošljavanja, ovisno o broju pasa. Naravno, pravilnik uvjetuje i omogućavanje volontiranja što bi se, također, moglo pokazati kao znatna podrška.

– Moguća je suradnja s Ottovom kućicom. Imamo isti cilj, iako je teško sada reći kako će se situacija razvijati – zaključio je Patačko.

čitam...