književni susret

Koprivničkoj književnoj publici predstavit će se nagrađivana pjesnikinja mlađe generacije Monika Herceg

Na književnom susretu bit će predstavljena Monikina nova knjiga Vrijeme prije jezika, a održat će se u srijedu, 4. studenog, u 18 sati

08:59h
0
Dan otvorenih vrata // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Knjižnica i čitaonica Fran Galović priređuje književni susret s nagrađivanom pjesnikinjom mlađe generacije Monikom Herceg. Susret će se održati u srijedu, 4. studenog, u 18 sati, a vodit će ga dr. sc. Mario Kolar.

Monika Herceg rođena je u Sisku 1990. Nagradu Goran za mlade pjesnike za najbolji debitantski neobjavljeni rukopis Početne koordinate dobila je 2017. godine. Knjiga je objavljena 2018. i nagrađena Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike, nagradom Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, nagradom Slavić za najbolji prvijenac objavljen 2018. te međunarodnom nagradom Mostovi Struge.

Godine 2018. dobila je nagradu Na vrh jezika za najbolji neobjavljeni rukopis, a knjiga Lovostaj objavljena je 2019. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra Bal u Elemiru 2017., nagradu Lapis Histriae 2019. i prvu nagradu na natječaju Biber 2019. za najbolju priču.

Na književnom susretu bit će predstavljena njezina nova knjiga Vrijeme prije jezika koja je u listopadu dobila Nagradu Zvonko Milković.

Za sudjelovanje, sukladno propisanim mjerama, potrebna je prijava u Odjelu za odrasle, e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr, telefonom na 048 622 363 (kućni 108) ili putem društvenih mreža (Facebook ili Instagram), poručuju iz Knjižnice.