Koprivnička bolnica u poslovnom plusu

17:20h
0

090722-bolnica1-mOpća bolnica «Dr. Tomislav Bardek» u proteklih šest mjeseci unatoč smanjenju mjesečnog proračuna od svibnja ove godine sa 12,5 na 11,2 milijuna kuna uspješno posluje, podmirila je dugove starije od godinu dana, redovito prihoduje znatno više novca nego ga potroši i na računu je u plusu za 1,2 milijuna kuna.

090722-bolnica2-m– Država je bolnici zbog recesije smanjila proračun za 1,3 milijuna kuna, no manjak «pokrivamo» s milijun kuna od participacija i dopunskog osiguranja te još 400 tisuća kuna HZZO-a i drugih institucija na ime glavarine za laboratorij, skupe lijekove i druge stavke. Dugove dobavljačima smo smanjili sa 62 na 47 milijuna kuna, od kojih više od 20 milijuna dugujemo za lijekove i potrošni medicinski materijal, a naša potraživanja od HZZO-a i drugih dužnika iznose 62 milijuna kuna – rekla je ravnateljica bolnice Gordana Slavetić te dodala da će se potraživanja i dugovi između bolnice i HZZO-a krajem godine poravnati, no da na računu bolnice neće završiti financijski suficit koji mjesečno iznosi oko pet milijuna kuna.

090722-bolnica-mBolnica je u financijskom plusu i zbog smanjenja broja zamjenika ravnateljice te ušteda na drugim stavkama, a s takvom će se praksom, izdvojila je Gordana Slavetić, nastaviti i u budućnosti:

– Štednja će i dalje biti na prvom mjestu, ali ne na uštrb pacijenata. Stoga vjerujem da ćemo do kraja godine završiti s projektom informatizacije bolnice, uvođenjem sustava kvalitete, obnovit ćemo bivši dječji dispanzer i do jeseni uvesti nove oblike liječenja. Jedino ćemo najvjerojatnije produžiti vrijeme čekanje na ortopedske operacije zbog sve više bolesnika, oblika suradnje s HZZO-om i drugih čimbenika koji utjeću na naš rad.

Doktorica Slavetić je naglasila da je koprivnička bolnica zbog porodiljnih dopusta zaposlenica i drugih potreba u proteklih godinu dana na određeno vrijeme zaposlila 30 liječnika i medicinskih sestara te da će broj novozaposlenih biti i veći zbog spomenute informatizacije.

čitam...