7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivničke velike pisanice putuju po svijetu
K

Ne propustite

090319-uskrs-jaje-mNakon prošlogodišnjeg projekta velikih uskršnjih jaja, Turistička zajednica županije proširila je promociju županije na cijeli svijet. Čak 14 velikih pisanica oslikanih u maniri naive otputovat će u 13 gradova te će biti izložene na trgovima Madrida, Budimpešte, Bratislave, Klagenfurta, Zagreba, u kojem će biti na dva trga, Dubrovnika, Varaždina, Koprivnice, Bjelovara, Đurđevca, Križevaca i Molvi, a pisanica koja će prijeći najdulji put ide čak u New York, gdje će biti izložena u Međunarodnoj galeriji naivne umjetnosti.

090319-uskrs-jaje-2-m– Projekt nazvan Pisanica od srca idealan je način da svima čestitamo Uskrs te promoviramo naš kraj i naivnu umjetnost, istaknuo je Zdravko Mihevc, direktor Turističke zajednice županije.

Jaja je oslikalo 20 slikara, članova Udruge hlebinskih slikara i kipara i udruge Molvarski likovni krug te članovi likovne sekcije Podravka 72.

– Pokazat ćemo svijetu našu naivnu umjetnost, a ovo je unikatan projekt s velikom perspektivom za našu županiju, rekao je župan Darko Koren.

Pisanice od poliestera teške su 30 kilograma, a prvo veliko jaje putuje u Klagenfurt 28. ožujka.

Dio projekta financira Hrvatska turistička zajednica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×