Koprivnički “Koming” počeo graditi milijun eura vrijedan vodovod

10:57h
0
vodovod

090618vodovod-mŽupan Darko Koren i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić zajedno su danas u Delovima označili početak izgradnje magistralnog vodovoda Koprivnički bregi-Delovi-Virje. Koprivnički “Koming” će zakopati 7,2 milijuna kuna vrijedan i 6,6 kilometara dugačak magistralac

, a njegovim će puštanjem u rad biti realiziran veći dio projekta izgradnje magistralnog vodovoda “Crpilište Lipovac-Koprivnički bregi-Delovi-crpilište Delovi”. Njegova uloga bit će osigurati dovoljno kvalitetne vode za grad Bjelovar, rekao je prvi čovjek koprivničkog Komunalca Josip Pobi:

– Ovaj magistralni vodovod povezat će crpilište Delovi sa vodoopskrbnim sustavom Đurđevca i time omogučiti gradu Bjelovaru da trajno riješi problem opskrbe vodom u dovoljnim količinama. Konkretno, bjelovarčani će svake sekunde dobivati 200 litara vode odlične kvalitete, a đurđevačko područje 60 litara vode u sekundi.

Župan Darko Koren je naglasio da su ovi radovi dio strategije opskrbe pitkom vodom svakog kućanstva u Podravini i Prigorju do kraja 2012. godine:

– Uloga “Komunalca” u projektima kao što je ovaj je vrlo bitna, jer oni često nisu tržišno isplativi, a to znači da tvrtka ne zanemaruje socijalnu komponentu, odnosno shvaća da je rješavanje problema opskrbe vodom bitnije od zarade.

Zvonimir Mršić dodao da koprivnički Komunalac ovim projektom postaje “regionalni igrač”, što je dio njezine dugoročne strategije razvoja:

– Već neko vrijeme s gradonačelnikom Bjelovara dogovaram da “Komunalac” postane opskrbljivač tog grada pitkom vodom. Bjelovarčani će, ako se dogovorimo, dobivati vodu neusporedivo kvalitetniju nego sada po cijeni koju i sada plaćaju, a mi ćemo biti zadovoljni jer je ona 40% veća nego u Koprivnici.

Rok za završetak radova nije određen.

090618vodovod1-m

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW