26.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivničko-križevački HDZ u Koprivnici obilježio 19. obljetnicu
K

Ne propustite

23022009-hdz1-m– Zahvaljujući dobroj suradnji s ovdašnjim HSS-om, HDZ-ova Vlada je u protekle četiri godine realizirala u Koprivničko-križevačkoj županiji mnoge projekte, među kojima prednjače izgradnja novog krila koprivničke bolnice financirana sa 70 milijuna državnih kuna, sustav vodoopskrbe i dovođenje pitke vode u svako mjesto u županiji za koji je država izdvojila više od 180 milijuna postao je primjer drugima u Hrvatskoj, križevačka vojarna dobila je novu funkciju, realizirane su mnoge uspješne poduzetničke zone – rekao je jedan od čelnika HDZ-a, potpredsjednik Vlade Damir Polančec na proslavi 19. obljetnice osnutka HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kao najznačajniji, Polančec je istako brzu poveznicu podravske i hrvatske metropole.

– Brza cesta je naš najvažniji projekt, a ostvariti ga može samo koalicija HDZ-a i HSS-a, kojoj su se na županijskoj razini pridružili HSU i HSLS – rekao je Polančec.

23022009-hdz2-mPrvi čovjek HSS-a i potpredsjednik Sabora Josip Friščić dodao je da do sada realizirane projekte i iznimne rezultate nitko ne može podcijeniti i omalovažiti. Dodao je da su tome značajno doprinijeli partneri koji su prihvatili njegovo geslo “denimo glave skupa”. Stoga su na skupu predstavljeni zajednički kandidati koalicije HDZ-HSS-HSU-HSLS za obnašanje vodećih funkcija u županiji i gradovima.

Kandidat za dožupana je načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota. Aktualni župan Darko Koren spreman je tu funkciju obnašati i u slijedećem mandatu. Uvjeren je da će koalicija – koja načelnike i gradonačelnika ima u 23 od 25 podravsko-prigorskih općina i gradova, na svibanjskim izborima može bolje, odnosno da vodi svih 25 općina i gradove.

Stoga koalicija za gradonačelnika Koprivnice i njegovu zamjenicu ističe predsjednika Uprave Belupa Stanislava Biondića i liječnicu Vesnu Mađarić, za gradonačelnika Đurđevca Vjekoslava Ivandiju, za križevačkog gradonačelnika Branka Hrga, a dogradonačelnika Stjepana Peršina.

Koprivnički HDZ-ov skup predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader ocijenio je povijesnim, jer su na njemu po prvi puta zajedno nastupili čelnici dviju sestrinskih stranaka, HDZ-a i HSS-a.

– Zahvaljujem se Joži Friščiću što se usudio u koaliciju s HDZ-om, jer su mu neki govorili „Nestat će ti stranke ako uđeš u koaliciju s HDZ-om”. A moj je odgovor „iz ove koalicije izaći će jači i HDZ i HSS” – rekao je Ivo Sanader u Koprivnici.

Na slavljeničkom HDZ-ovom skupu prikazan je i filmski zapis o osnutku HDZ-a u Podravini i Prigorju, stranke koja u ovoj županiji trenutno okuplja više od 6000 članova.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi završeni

Podravska općina dobila novu, 424 metra dugu pješačku stazu, vrijednost skoro 160 tisuća eura

Završeni su radovi na izgradnji pješačke staze u naselju Gola. Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×