Koren: „Da nije bilo onog „invalidnog“ otvaranja autoceste taj projekt ne bi postojao ni danas“

13:46h
0
Prema županovim saznanjima brza cesta je 70 % zgotovljena

Na jutros održanoj konferenciji za medije, župan Darko Koren osvrnuo se i na temu podravskog ipsilona. Kako je rekao, iznervirale su ga riječi kojima se ministar Hajdaš Dončić odnosio prema tom projektu u kojem je navodno potrošeno milijardu kuna.

Koren je rekao da je to projekt o kojem se špekulira puno i koji je u travnju 2009. godine otvoren ishitreno i vođen političkim motivima te da se ne može pobjeći od činjenice da su napravljene određene pravne greške koje jesu ili će biti sankcionirane.


– Ali suština pitanja nije uopće u tome. Po meni je najveći dobitak tog projekta, koji je za nas izrazito važan, da je on u biti donio sve to. Da nije bilo tog „invalidnog” otvaranja, ne bi bilo ni danas tog projekta i mi toga moramo biti svjesni. Tada su potpisani ugovori koji su stvorili određene obaveze prema hrvatskim cestama i zato se zahvaljujem svima onima koji su prije četiri godine sudjelovali u tome, a među njima sam bio i ja – izjavio je Koren.

Milijardu kuna, kojih spominje Hajdaš Dončić, Koren nije vidio, no unatoč tome nije mu jasno kako netko može potrošiti toliki silni novac za nekakve banalne stvari, te zbog toga sumnja u procjene ministra.

– On upravlja teškim i zahtjevnim resorom i imam dojam da su se njemu brojke pomješale. Osim toga, do kraja me razočarao izjavom da je autocesta do Ploča već mogla biti gotova da se nisu novci bezveze trošili na podravkso-bilogorski ipsilon. Pa kakva je to izjava jednog ministra, pa zar smo mi građani drugog reda – pita se Koren.

Što se tiče same ceste, Koren je potvrdio da se ona radi te da je prema njegovim najnovijim spoznajama gotova u 70% toga.

– Ostali su nekakvi radovi na objektima, kojih ima trenutno šest, zatim slijedi završavanje trase i asfaltiranje. Defakto, do početka iduće godine mi možemo imati gotovu cestu i to je bit stvari – zaključio je Koren.

Ovom županovom zaključku zasigurno se vesele i brojni Podravci, prije svega oni koji svakodnevno putuju do Zagreba cestom nalik „rally stazi”.

čitam...