Koren: HDZ i HSS neće podržati Potroška za novog ravnatelja ŽUC-a

10:29h
0
Darko Koren // foto: arhiva

HDZ i HSS neće podržati kandidaturu Nedjeljka Potroška za novog ravnatelja Županijske uprave za ceste, jer je procedura odabira provedena krajnje nekorektno, napomenuo je danas na kavi s novinarima župan Darko Koren. O tome će se odlučivati na sjednici Županijske skupštine, u utorak.

Smatramo da je ovdje, kako i kod drugih sličnih imenovanja u pozadini politika i da je riječ o političkom kadroviranju koje je dogovarano u stranačkim prostorijama SDP-a ili na nekom drugom mjestu na kojem se oni već okupljaju – kazao je Koren.

Ustvrdio je da nema ništa protiv Potroška, no smatra da u upravi ŽUC-a postoje kompetentnije osobe od njega.

– Potroško je čovjek van sustava ŽUC-a, a tamo postoji šest ljudi koji imaju sve uvjete za ravnatelja, među kojima i diplomirani inženjeri građevine i prometa te oni samim time sigurno znaju posao bolje od Potroška, a i uštedilo bi se i 400 tisuća kuna godišnje – ustvrdio je naknadno Koren.

– I samih osam kandidata koji su zadovoljavali uvjete, a s kojima smo obavljali razgovore znali su da je kandidat za ravnatelja već unaprijed odabran. Bila je to nezgodna atmosfera, a kadroviraje koje SDP provodi sada je već preraslo u političko nasilje – prokomentirao je Sobota.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!