20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koren i Granić potpisali ugovor o energetskom pregledu za 18 škola
K

Ne propustite

Župan Darko Koren i Goran Granić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar potpisali su Ugovor o nabavi usluge provedbe energetskih pregleda nestambenih javnih zgrada u svrhu ishođenja energetskih certifikata za 18 školskih zgrada kojima je Županija osnivač.

Vrijednost potpisanog Ugovora je 191.873,44 kuna s PDV-om nakon čega će uslijediti prijedlozi mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti. Županija do sada raspolaže sa 17 energetskih pregleda i certifikata za javne zgrade kojima je osnivač, a ovime će proces izrade energetskih pregleda za sve javne zgrade sa više od 500 četvornih metara površine biti završen, istaknuo je župan Koren.

Koristi od ishođenja certifikata su višestruke prije svega odnose se na uštedu energije i smanjenje troškova za energiju, povećanje vrijednosti nekretnina, ugodniji i zdraviji boravak u zgradama te zaštitu od budućih poskupljenja energenata.

Isto tako, važno je napomenuti kako se uštedom energije sama investicija u energetsku obnovu zgrada otplaćuje razlikom smanjenja troškova, a vrijeme povrata investicije utvrđuje se energetskim pregledom. Rok za izvršenje usluge je 160 dana od dana sklapanja ovog Ugovora.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×