26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SJEVEROZAPADNE ŽUPANIJE

Koren najavio kako su u županiji spremni projekti vrijedni tri milijarde kuna
K

Od ministarstva očekuje prepoznavanje projekata i prilagođavanje lokalnim potrebama.

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, kao i pročelnica Melita Ivančić te ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić prisustvovali su sastanku na temu Razvojnog programa pet sjeverozapadnih županija održanom u Bjelovaru. Povodom skorašnjeg potpisivanja Razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, što je najavljeno za kraj ožujka, razgovarali su s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom, krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom, međimurskim županom Matijom Posavcem i varaždinskim županom Radimirom Čačićem.

Riječ je o dokumentu za prijavu i odobravanje velikih razvojnih projekata na početku novog proračunskog razdoblja Europske unije te za daljnje provođenje strateških projekata unutar županija, objašnjeno je na županijskim stranicama.

U sklopu sporazuma očekuju se sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se odmah pristupilo početnim fazama realizacije. Među projektima vrijednim više od deset milijardi kuna ovih županija ističu se područja prometne infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i turizma. Konačni cilj je pozitivno utjecati na gospodarstvo i stvoriti nova radna mjesta.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

– Bez obzira što dolazimo iz različitih županija, pokazali smo slogu i zajedništvo što je važno ako želimo djelovati kroz model regionalnog razvojnog sporazuma. Vjerujem kako ćemo od uključenih projekata svi imati višestruke koristi te smo inzistirali na tome da se odvoje veliki infrastrukturni projekti kao zaseban segment, dok ćemo se mi baviti onime što je u našoj nadležnost – kazao je Koren, nastavivši kako su u našoj županiji pripremljeni projekti vrijedni tri milijarde kuna te dodavši kako se od ministarstva očekuje prepoznavanje projekata i prilagođavanje lokalnim potrebama.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

KAMPANJA PRI KRAJU Pogledajte što od izbora očekuju kandidati iz Podravine i Prigorja

Danas je zadnji dan izborne kampanje, sutra je već izborna šutnja. Kandidati rezimiraju učinjeno te pozivaju birače da izađu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×