POZADINA DOGAĐAJA

Koren o Podravkinoj Pekmezari: Gospodarstvo treba ostaviti ljudima iz gospodarstva, a onima iz politike da i dalje cirkusiraju

Smatra kako posao treba prepustiti ljudima koji su za to zaduženi i ne iz toga raditi političko pitanje ili demonstrirati na ulici s flašicama pekmeza.

10:16h
0
Darko Koren // Foto: Marko Dedić

Posljednjih se dana mnogo govori o preseljenju Podravkine Pekmezare u Varaždin. Izjavu povodom toga dao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

– Dosta je to složeno pitanje. Kada govorimo o našoj Podravki takve teme osim što su gospodarskog, uvijek su i političkog pitanja, posebice ako se o tome govori u tjednu nekakvih izbora, tada se radi o prvorazrednom političkom pitanju – započeo je Koren.

Kazao je kako se raspitao o cijeloj pozadini događaja te je od Uprave Podravke dobio sljedeće obrazloženje.

– Zapravo je to jedno čisto organizacijsko, tehničko i tehnološko pitanje. Taj je dio proizvodnje do sada funkcionirao u nekim neprimjerenim, starim uvjetima i kapacitetima i, u pravilu, samo dva mjeseca u godini. Procjena Uprave i onih koji taj dio proizvodnje procesa organiziraju jest kako je bolje da bude u Podravkinoj tvornici Kalnik u Varaždinu, kao što je preseljena proizvodnja rajčice iz Umaga u Kalnik – objasnio je Koren.

Smatra kako posao treba prepustiti ljudima koji su za to zaduženi i ne iz toga raditi političko pitanje ili demonstrirati na ulici s flašicama pekmeza.

Za mene je to smiješno. Naravno, pročitao sam određene izjave naših političara koji su sudjelovali na razne načine u toj kampanji, između ostaloga, i našeg gradonačelnika. Mislim da to nije primjereno. Da ne kažem kako je to srednjoškolski pamflet na kojemu je nedostajao završetak smrt fašizmu, sloboda narodu – rekao je te nastavio.

– Mogao bih napisati otvoreno pismo bivšem premijeru Milanoviću i pitati ga da bivša Uprava na čelu s gospodinom Mršićem ne proda proizvodnju mineralne vode, ne zatvori proizvodnju kruha ili ne uništi proizvodnju mesa. Prehrambena industrija koja pretendira biti prvak, lider u Hrvatskoj, ukida tri bazne proizvodnje: meso, kruh i voda. Pitam vas, gdje ste onda bili? Ponavljam, kao političar, protiv sam bilo kakvoga preseljenja, zatvaranja ili ukidanja radnih mjesta. Treba biti realan i ostaviti ljudima iz gospodarstva da se bave gospodarstvom, a onima iz politike neka i dalje cirkusiraju po gradskim ulicama – zaključio je Koren.

čitam...
Loading...