29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koren pismom odgovorio Jovanoviću na smjenu ravnatelja Saboleka te najavio novo za ministricu Opačić
K

Ne propustite

Na tradicionalnom godišnjem druženju s novinarima i predstavnicima medija, župan Darko Koren osvrnuo se na nedavni događaj razrješenja Zdravka Saboleka s dužnosti ravnatelja Srednje škola Koprivnica. Potaknut takvom odlukom ministra prosvjete Željka Jovanovića, Koren je u srijedu na adresu ministarstva poslao pismo putem kojeg izražava protest i ogorčenje.

Koren je još jednom ponovio kako je novčana kazna Saboleku (4 000 kuna) i školi (10 000 kuna) bila primjerena te smatra da je ovaj potez ministra apsolutno neprimjeren i nepotreban, jer je Sabolek sada dva puta kažnjen, što je prvi takav slučaj.

– Postavljam ministru pitanje što će biti sada s djecom koja su na sporan način upisana? Treba li sada i njih ispisati iz škole? I tko će eventualno snositi materijalne sankcije, posljedice tog procesa koji će sigurno biti, jer će ravnatelj pokrenuti upravni spor u kojem će imati apsolutnu podršku nas kao osnivača – pita se Koren.

Godišnjem druženju s županom i njegovim zamjenicima tradicionalno se odaziva veliki broj novinara i njihovih urednikaOvo pitanje nalazi se i u pismu poslanom ministru Jovanoviću, pismu koje je malo oštrije, jer kako kaže Koren, to je jezik koji Jovanović jedino razumije.

Pismo Jovanoviću nije jedino pismo koje će ministri dobiti ovih dana s adrese naše Županije. Naime, Koren je obavijestio javnost kako će u ponedjeljak poslati pismo i ministrici Opačić, i to po pitanju Dječjeg doma „Svitanje”.

Prema Korenovim riječima, prije nekoliko mjeseci dogovoreni su svi elementi ugovora po kojem su štićenici ove ustanove trebali privremeno boraviti na trećem katu Zavoda za javno zdravstvo, za što je dogovorena mjesečna najamnina od 10 tisuća kuna.

– Međutim, od tog trenutka kad smo mi to sve dogovorili ništa se nije dogodilo. S toga ću ministrici Opačić napisati pismo da ju pitam jesu li oni možda odustali od tog projekta. Naime, mi za taj prostor imamo određene interese i upite i bezveze nam je čekati nekoga tako dugo – upozorio je Koren te podsjetio kako „Svitanje” svakog mjeseca plaća 40 tisuća kuna za najam prostora u kojem se trenutno nalaze.

 

Nezadovoljstvo politikom koju provodi Vlada iskazao je i zamjenik župana Darko Sobota, koji je pak prozvao ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa i njegovog zamjenika Dražena Prosa. Dožupan Sobota tvrdi kako gore spomenuto ministarstvo, unatoč zamjeniku Prosu koji dolazi iz našeg kraja, zanemaruje našu županiju, što je potvrdio i brojkama.

– Od 250 zahtjeva ukupne vrijednosti 34,7 milijuna kuna, našim obrtnicima i poduzetnicima odobreno je tek njih 68 u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. Znači, Od ukupno 163 milijuna podjeljenih kuna za poduzetništvo i mali obrt, mi smo dobili tek nešto više od tri milijuna i činimo 1,84 posto ukupnih novaca koji su podjeljeni u Republici Hrvatskoj – rekao je Sobota te zaključio kako se zahvaljujući ovim podacima, od 20 županija i grada Zagreba, naša županija nalazi na skromnom 19. mjestu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×