Koren poručio Rajku Ostojiću: ‘Imamo pravo na kvalitetnu zdravstvenu skrb’

09:26h
0
120525-koren

Kao što je i najavio na prošloj sjednici Županijske skupštine, župan Koprivničko-križevačke županije uputio je dopis ministru zdravlja, Rajku Ostojiću. Povod tome bilo je izlaganje ravnatelja koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ vezano uz stanje financija u bolnici.

Koren u pismu napominje kako je Stapar iznio podatke o smanjenju proračuna bolnice za 1,5 milijuna kuna, dok su istovremeno povećani rashodi. Upozorava da bi se zato mogao povećati dug bolnice, što bi dovelo do pada standarda i kvalitete pružene zdravstvene usluge. 


‘Tražimo stoga da se ovaj ozbiljan problem od strane Ministarstva riješi, budući da stanovništvo Koprivničko-križevačke županije sukladno svojim poreznim izdvajanjima ima pravo na kvalitetnu zdravstvenu skrb.’, napisao je Koren.

Ni PR neće pomoći

Za župana je neprihvatljivo i da se odgovornost za financiranje konstantno prebacuje na Županiju, koja istvoremeno nema nikakve utjecaje na parametre poslovanja na prihodovnoj strani, a tereti je se za negativnosti u poslovanju.

‘Bez Vaše konkretne reakcije sustav će sve više tonuti, a to zasigurno neće moći prikriti ni najbolji mogući PR.’, zaključuje Koren.

 

čitam...