NOVE INFORMACIJE

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI Dvije osobe ozdravile, epidemiološko stanje stabilno

U općoj populaciji trenutno su dva slučaja aktivnog pozitiviteta na koronavirus, a pod mjerom kućne samoizolacije je 15 osoba.

15:13h
0
covid  pandemic coronavirus coronavirus disease covid corona virus disease covid breaking news t AydkZ
Ilustracija // Foto: Twenty20.com

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke obavještava javnost kako na području županije trenutno nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

Protekom roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena su i dva nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije. U općoj populaciji trenutno su dva slučaja aktivnog pozitiviteta na koronavirus, a pod mjerom kućne samoizolacije je 15 osoba.

Sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH u ponedjeljak je ponovno s radom započela COVID-19 ordinacija u djelatnosti obiteljske/opće medicine za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojena ordinacija, u čijem radu sudjeluju liječnici svih županijskih zdravstvenih ustanova te privatni zdravstveni radnici obiteljske medicine s područja županije, sukladno potrebama je u prosjeku uzimala 20-ak uzoraka, a u posljednja 24 sata svi testirani uzorci na COVID-19 infekciju su negativni.

Stožer civilne zaštite ovim putem još jednom poziva sve stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW