25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepravomoćna presuda

Korone više nema, ali kazne stižu. Zvonko kažnjen s 420 eura jer je kršio samoizolaciju, plavci mu došli na vrata, a on bio kod prijatelja
K

Izrečenu mjeru prekršio je odmah prvi dan

Ne propustite

Korone, odnosno pandemije povezane s ovom zaraznom bolešću više nema, ali kazne sa sudova na pojedine adrese i dalje pristižu. Jedna je krajem veljače stigla u ruke 45-godišnjeg Zvonka, koji je još u ožujku 2021. godine prekršio mjeru samoizolacije. Kako su poručili na sudu, prekršio je Zakon o zaštiti pučanstava od zaraznih bolesti, zbog čega je novčano kažnjen.

Naime, Zvonku je mjera izrečena jer je došao iz Njemačke, gdje je radio, pa je morao biti u kućnoj izolaciji od 28. ožujka do 7. travnja 20’21. godine. Međutim, on je odmah prvi dan tu mjeru prekršio. Policija ga je došla provjeriti oko 14 sati, no Zvonko nije bio kod kuće, već prijatelja koji stanuje u ulici dalje. U dvorištu prijavljene adrese plavci su zatekli samo brata Ivicu, koji živi u kući ispred ove koju je Zvonko prijavio za samoizolaciju. Inače, sve to dogodilo se u selu pored Ludbrega.

Sud je, kako bi ispitao okrivljenika, zakazao nekoliko ročišta, jedno još 2021., tri kroz 2022. godinu, a zadnje krajem veljače ove godine. Zvonko se ni na jednom nije pojavio pa je u dokaznom postupku pročitana službena bilješka policije i iskaz svjedoka Ivice, brata od Zvonka, a na temelju toga na sudu su donijeli presudu.

Zvonko je kažnjen novčano s 420 eura, odnosno 3164 kune, no ta presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti. Inače, dosad je nekažnjavan i na sudu su uvelike ublažili kaznu, koja se, inače, kreće u rasponu od 1062 eura do 1991 eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×