derbi

Košarkaši Podravca na krilima opet sjajnog Zadravca uzeli kup protiv Bjelovara

Kod Bjelovarčana je ponovno najbolji bio, najiskusniji Bruno Vrinjanin (17), a najveću potporu u igri su mu pružili Šobak (12), Geček (9), Stjepanović (7) i Lukčin (6).

09:10h
0
KK Podravac Virje - Agrodalm 02.12.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Samo u prvoj četvrtini Bjelovar je bio ravnopravan suparnik gostima iz Virja (21:23). Već do velikog odmora bijelo-crveni su ostvarili značajnu prednost (47:36), da bi već u trećoj četvrtini riješili pitanje pobjednika (73:44).

U tom je razdoblju do izražaja došla puno bolja tjelesna i tehnička pripremljenost virovskih košarkaša. Virovce je ponovno predvodio izuzetno raspoloženi Stefanom Zadravcem (38, 4×3), koji najbolje surađuje s bratom Julijanom (19, 2×3), te s najiskusnijim Nikolom Šestakom (8) i Markom Hrženjakom (10, 2×3). Kada je Zadravec tako razigran do izražaja dolaze i mladi Jan Zvonimir Vrdoljak (6), Ivan Kuzmić (6), Bruno Križić (4), Mateo Balatinec (2), te današnji debitanti u bijelo-crvenom dresu Luka Kuzmić i Matej Igrić, kojima je Stefan velika igračka i psihološka potpora u igri i izvan nje.

Kod Bjelovarčana je ponovno najbolji bio, najiskusniji Bruno Vrinjanin (17), a najveću potporu u igri su mu pružili Šobak (12), Geček (9), Stjepanović (7) i Lukčin (6).

Podravcu je ovo četrnaesti osvojeni naslov pobjednika košarkaškog kupa u organizaciji Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. U zadnjih 10-tak godina nisu ga osvajali jedino 2017. godine kada zbog prvoligaškog statusa nisu sudjelovali u tom natjecanju. Po broju osvojenih naslova daleko su najuspješniji županijski klub.

Prvenstvo druge lige počinje za dva tjedna. Vrlo mlada ekipa trenera Hrženjaka čini se potpuno spremna za prvenstveno natjecanje i igrači kao da jedva čekaju početak. Bjelovar je ekipa koja će vjerojatno zauzeti mjesto u sredini ljestvice, dok se Podravac nakon ove dvije kup utakmice ponovno promovirao u kandidata za mjesto pri vrhu prvenstvene ljestvice.

BJELOVAR – PODRAVAC 64 : 92

čitam...
Loading...