Košarkašice Koprivnice pobijedile na turniru u Grčkoj

13:37h
0
Koprivničke košarkašice u Ateni // Foto: ŽKK Koprivnica

Koprivničke košarkašice pobijedile su na prestižnom međunarodnom košarkaškom turniru „ACS Athens – Boys and Girls Youth Basketball Tournament” u Ateni. Ovaj značajan uspjeh ostvaren je na turniru juniorki koji se igrao kroz tri dana, u samom centru Atene.


Nakon tri pobjede u grupi, u konkurenciji s vršnjakinjama iz Kuvajta, Slovenije i Grčke naše djevojke plasirale su se u finale, u kojem su igrale protiv domaćina, košarkašica „ACS Athens”. Iako su sve utakmice u grupi ostvarene sigurnom i čvrstom igrom, u finalu se trebalo dobro oznojiti, pa je protivnik savladan tek u drugom poluvremenu.

Zajednička fotografija koprivničkih košarkašica // Foto: ŽKK KoprivnicaSve odigrane utakmice na turniru moguće je bilo vidjeti uživo putem interneta, pa su svi roditelji i prijatelji koprivničkih košarkašica mogli uživo uživati u ovom uspjehu. Čestitke svim djevojkama na odličnoj igri i prikazanoj dominaciji, a valja naglasiti kako su čak dvije košarkašice Koprivnice izabrane za priznanje i mjesto u najboljoj petorci turnira, Iva Ilić i Viktorija Čehok.

Također, treba pohvaliti sve djevojke na izuzetnom trudu i discipliniranosti na terenu, a osim u dvorani naše djevojke su bile primjer i u svakom drugom segmentu, dosljedne vrijednostima koje se propagiraju u ŽKK Koprivnica, te su na taj način i više nego dostojno predstavljale svoj klub, grad i državu, čineći tako svoje trenere ponosnima i značajno im olakšavši posao.

Unatoč brojnim sportskim obavezama, sportašice iz Koprivnice uspjele su posjetiti većinu najvažnijih kulturnih znamenitosti Atene, konzumirati autohtonu grčku hranu, upoznati i osjetiti ritam atenskih ulica, te naravno opustiti se i vježbati engleski jezik u društvu svojih vršnjaka i vršnjakinja iz ostalih zemalja.

Smještaj je bio vrhunski, u hotelu Acropolis Select, društvo odlično, sportski rezultat – ne može bolje. Obzirom da kažu kako slika govori više od tisuću riječi, dio atmosfere možete vidjeti na Facebook stranicama ŽKK Koprivnica ( https://www.facebook.com/pages/%C5%BDKK-Koprivnica/267519283736 ).

Dvije Koprivničanke među najboljim pojedinkama turnira u Ateni // Foto: ŽKK KoprivnicaPokazalo se kako je grčka božica Nika (čiju skulpturu su naše djevojke posebno zapazile u muzeju), u suradnji s koprivničkom sportašicom Viktorijom i svim ostalim sportašicama, bila uz ekipu iz Koprivnice pridonijevši tako našem trijumfu i pobjedi. No, to se čini kao logičan izbor s obzirom na vještine, predan rad i pristup svih djevojaka.

Sigurni smo kako će ova grčka avantura biti podstrek za još jači rad, još veće ambicije, još bolje uvjete, te kako će brojne sportske obaveze koje su pred košarkašicama Koprivnice biti jednako uspješno apsolvirane.

Iz ŽKK Koprivnica zahvaljuju Zajednici sportskih udruga grada, Zajednici sportskih udruga županije, Gradu Koprivnica, Turističkoj zajednici županije i putničkoj agenciji Alpe-Adriatours na pomoći oko organizacije ove grčke avanture.

Ponovilo se!

čitam...