Košarkaški rekreativci nadigrali veterane

14:55h
0
Zajednička fotografija košarkaških veterana i rekreativaca // Foto: KK Koprivnica

Udruga košarkaških rekreativaca Capronca, odigrala je prošle subote zanimljiv košarkaški susret protiv veterana Košarkaškog kluba Koprivnica. Capronca je osnovana prošle godine i njenih 20-tak članova se redovito nalaze i igraju košarku, a koliko su dobri u tome pokazali su i na ovoj utakmici.


Veterani Koprivnice sa druge strane aktivni su u košarkaškom klubu kao treneri, članovi klupskih tijela i povremeni rekreativci. Ovom utakmicom Capronca je započela i sa natjecateljskim aktivnostima, dok su veterani Koprivnice iskoristili ovu utakmicu kao pripremu za završno obilježavanje 40 godina postojanja kluba,a sama utakmica je obilovala zanimljivostima.

Sa jedne strane rekreativci čije je prednost bila mladost (prosjek im je oko 30 godina) dok su sa druge strane veterana bilo daleko  iskusniji (prosjek godina im je oko 45).

Utakmica je započela vodstvom Capronce čiji igrači su bili pokretljiviji i precizniji u napadu i čvršći u obrani. Jasno se vidjelo da oni redovito treniraju,no kako je utakmica odmicala i veterani su bili sve bolji i poluvrijeme je završilo samo sa dva koša prednosti u korist rekreativaca. U završnici utakmice najvažniju rolu odigrao je Novosel koji je sa nekoliko blokada u obrani i nekoliko koševa u napadu preokrenuo tijek utakmice.

Umjesto da nastave sa smirenom igrom, veterani Koprivnice ušli su dekoncentrirano u nastavak utakmice. Već u startu su dozvolili protivniku da im presiječe 10-tak lopti i iz kontranapada napravi 14 koševa razlike. Dobrić, Sigetić i Kordina rastrčali su se terenom i činilo se da je pobjednik utakmice odlučen već u toj fazi.

No onda je visoka i „teška” petorka veterana Koprivnice, predvođena Balaškom, Ećimovićem i Novoselom opet uhvatila pozitivan ritam i malo po malo počela smanjivati razliku u rezultatu.

Sve je kulminiralo 24 sekunde prije kraja utakmice kada je kod rezultata 53-52 za Caproncu načinjen prekrašaj na veteranu Koprivnice, Jalšovecu.On je realizirao oba slobodna bacanja i preokrenuo rezultat u korist Koprivnice.Ipak Capronca se nije predavala. Prvo je šut promašio Sigetić, da bi odbijenu loptu ispod koša uhvatio Cahunek i pogotkom tri sekunde prije završetka utakmice opet preokrenuo rezultat na stranu Capronce.

Capronca je pobijedila. Svi mogu biti zadovoljni i igraći obje ekipe i gledatelji koji su na današnjoj utakmici vidjeli neke od košarkaša koji su 80-tih i 90-tih godina bili nositelji koprivničke košarke.

Svakako treba istaći i to da su utakmicu sudili Boris Kapusta (jedan od osnivača kluba i jedan od najboljih koprivničkih košarkaša 70 –tih i 80-tih godina) i Jurica Balaško (12–godišnji dječak,koji je jedan od najperspektivnijih klupskih košarkaša svoje generacije).

Kod Capronce su se istakli Indir, Sigetić, Dobrić i Kovačić, a kod Koprivnice Novosel, Ečimović , Balaško, Kuzmanović i Jalšovec.

CAPRONCA – KOPRIVNICA 55:54

CAPRONCA: Kovačić 8, Kordina, Dobrić 8, Indir 10, Đegerec 6, Zlatar 5, Cahunek 6, Osmah, Terzić 2, Sigetić 10.

KOPRIVNICA: Glad 3, Kuzmanović 9, Ečimović 8, Labazan 3, Novosel 12, Mihoković 3, Benotić, Jalšovec 8, Balaško 8.

čitam...