žalili se na presudu

Kradljivica (29) provalila u kuću, otuđila zlatni nakit pa osuđena uvjetno, sad joj se, ipak, “smiješi” život iza rešetaka

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici prošlog je tjedna podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda, jer 29-godišnjakinji ovo nije bilo prvo kazneno djelo u životu.

09:36h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Prošle godine u prosincu, 29-godišnjakinja je provalila u obiteljsku kuću u Đurđevcu i iz nje ukrala zlatni nakit, oštetivši tako vlasnike za tada nepoznatu svotu. Na njezinu nesreću, policija joj je ubrzo ušla u trag, a naknadno je na Općinskom sudu u Koprivnici proglašena krivom i kažnjena uvjetno na godinu dana zatvora, uz pet godina kušnje.

S takvom presudom mlada je kriminalka mogla biti prilično zadovoljna, no kako stvari stoje, određeni dio života, ipak, bi mogla provesti iza rešetaka.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici prošlog je tjedna podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda, jer 29-godišnjakinji ovo nije bilo prvo kazneno djelo u životu. Očito je imala prilično aktivnu mladost.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je uvjetna osuda neprihvatljiva sankcija za osobu već ranije osuđivanu te je u žalbi predloženo da se okrivljenici izrekne bezuvjetna kazna zatvora – stoji u njihovu priopćenju.

Hoće li se žalba prihvatiti tek ćemo vidjeti, no s obzirom na prethodna iskustva s presudama ovakve vrste, 29-godišnjakinja bi polako mogla početi pakirati stvari za život iza rešetaka.