Sajmovi na otvorenom

Kreće buvljak u Đurđevcu, no što je s koprivničkim sajmištem? Evo kada se vraća popularni sajam na Bašči

Iako je zbog koronavirusa sve bilo na pauzi, od ovoga četvrtka ponovno će se moći pronaći brojne zanimljive i stare stvari, antikviteti i razni mamci za kolekcionare.

17:00h
0
Koprivničko sajmište // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Odlukom Nacionalnog stožera dopušteni su sajmovi na otvorenom, a to će iskoristiti đurđevačke Komunalne usluge te ponovno pokrenuti buvljak četvrtkom.


Buvljak je smješten na livadi preko puta tržnice te se prodavači i kupci okupljaju svakog četvrtka od 6 do 13 sati.

Iako je zbog koronavirusa sve bilo na pauzi, od ovoga četvrtka ponovno će se moći pronaći brojne zanimljive i stare stvari, antikviteti i razni mamci za kolekcionare.

Foto: djurdjevac.hr

– Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da obave godišnje čišćenje garaža i ormara i da se već ovaj četvrtak pridruže na buvljaku. Kupce molimo da se pridržavaju svih uputa, izbjegavaju približavanje i kontakt s prodavačima te da ne diraju izloženu robu – poručuju iz Komunalija.

Što se tiče koprivničkog sajma na sajmištu, iliti Bašči, koji se održava ponedjeljkom, on danas nije održan. Tijekom tjedna Stožer će izdati preporuke za okupljanja na otvorenom iznad 300 ljudi tako da se može uskoro očekivati i popularni sajam na Bašči, a to su nam potvrdili iz iz koprivničkog Komunalca.

– Još uvijek čekamo mjere stožera civilne zaštite koje se provode u cilju sprječavanja širenja zaraze virusom COVID – 19 te preporuke Zavoda za javno zdravstvo za otvaranje sajmišta. Kada mjere i preporuke budu objavljene zakupci i građani će na vrijeme biti obaviješteni – reki su iz Komunalca.

čitam...