izvođač koming

Kreću radovi na kružnom kod faksa, gradi se spojna cesta između Kampusa i Peteranske

15:18h
0
Foto: Sanjin Bojić

Sutra kreću radovi na izgradnji spoja postojeće prometnice u sklopu Kampusa i Peteranske ceste u Koprivnici, a sve kreće provođenjem pripremnih radova za gradnju.

Investitor je Grad Koprivnice, vrijednost radova s PDV-om je 595 tisuća kuna u što se ubrajaju troškovi izgradnje, stručnog nadzora građenja, elektro stručnog nadzora kao i troškovi koordinatora zaštite na radu za vrijeme izvođenja radova.

Izgradnjom predmetnog spoja napravit će se poveznica između postojeće prometnice u kompleksu Kampusa (prometnica koja vodi prema građevini Inkubatora kreativnih industrija) i izgrađenog kružnog toka prometa na Peteranskoj cesti. Na ovaj način će se urediti, do sada, neasfaltirani dio, a s kojim će se kompleks Kampusa povezati sa mrežom državnih, odnosno gradskih prometnica. Radovi podrazumijevaju izgradnju prometnice, staze i javne rasvjete u dužini od 70-ak metara te izgradnju kabelske kanalizacije do kraja postojeće prometnice u kompleksu Kampusa.

Izvođač radova na izgradnji je KOMING d.o.o. Koprivnica, a gradnja bi trebala trajati 100 radnih dana, jedino bi vrijeme moglo produžiti trajanje. .

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa. Ne očekuje se ometanje odvijanja prometa na državnoj cesti, odnosno Peteranskoj cesti, s obzirom da se radovi izvode na području kompleksa Kampusa.

– Korisnicima objekta unutar kompleksa Kampusa koji nemaju potrebu dolaska vozilom do samih objekta preporuča se za parkiranje vozila koristiti okolne obližnje javne parkirališne površine bez naplate izvan kompleksa Kampusa, dok će za dostavu i hitne službe biti moguće koristiti obilazne pravce do objekata – poručuju iz Grada.