18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obavijest

Kreću radovi na pružnom prijelazu u Vinogradskoj, od sutra promet zatvoren i teče obilaznim pravcima
K

Ovaj projekt inicirao je Grad Đurđevac koji je dao izraditi projekt pješačkog pružnog prijelaza kako bi se osigurala i sigurnost pješaka.

Ne propustite

Nakon što su prethodno izmještene podzemne instalacije od sutra, 18. prosinca kreću završni radovi na kolnom pružnom prijelazu u Vinogradskoj ulici, a zbog specifičnosti zahvata predviđena je izgradnje u dvije faze.

Prva faza radova zahtijeva zatvaranje Vinogradske ulice u zoni radova za sav promet kako bi se radovi mogli obavljati što je brže moguće, a predviđeno trajanje radova je od 18. prosinca od 7 sati do 23. prosinca do 18 sati.

Tijekom radova promet će se preusmjeravati na obilazne pravce: Državnom cestom D2 preko Lokalne ceste prema prigradskim naseljima Budrovac, Čepelovac, Sirova i Suha Katalena, te Županijskom cestom ŽC2213.

Stanovnici Vinogradske i Ciglenske ulice moći će privremeno koristiti kao obilazni pravac nerazvrstanu cestu u nastavku Ciglenske ulice prema asfaltiranoj cesti koja vodi od Državne ceste DC43 do Crnog Jezuša.

Ovaj projekt inicirao je Grad Đurđevac koji je dao izraditi projekt pješačkog pružnog prijelaza kako bi se osigurala i sigurnost pješaka. HŽ Infrastruktura je uz uređenje pješačkog u svojim planovima predvidjela i uređenje kolnog pružnog prijelaza, a zahvaljujući nastojanjima Grada radovi se odvijaju paralelno. Ukupna vrijednost radova je oko 700.000 kuna.

– Grad Đurđevac nastavlja s projektom sigurnosti u prometu, a ovi su radovi bila naša inicijativa kako bi i naš pružni prijelaz bio siguran i za vozače, pješake, ali i bicikliste. Na kolniku između pruga postaviti će se odgovarajući gumeni pokrov koji će smanjiti vibracije i spriječiti nastajanje šteta pri prelasku automobila – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×