4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pada nezaposlenost

KRENULA SEZONA Na birou čak 537 mladih Podravaca i Prigoraca do 29 godina, najlakše do posla dolazi se…
K

Kad je riječ o dobi onih koji su bez posla, tu prednjače osobe između 55 i 59 godina.

Ne propustite

Kako doznajemo u područnom Zavodu za zapošljavanje, u našoj županiji dolazi, zasad, do blagog pada nezaposlenosti. U veljači ove godine, u odnosu na siječanj na Zavodu je 68 osoba manje. Ukupno, na birou je trenutno 1897 osoba bez posla.

Na birou mnogo mladih

Ipak, uspoređujemo li isto vrijeme s proteklom godinom na Zavodu su 52 osobe više. Kad je riječ o dobi onih koji su bez posla, tu prednjače osobe između 55 i 59 godina, takvih je 12,4 posto. Slijede ih oni mladi između 25 i 29 godina (11,6 posto). Dobna skupina onih 60 i više godina je 9,1 posto ukupnog broja. Značajan broj je i onih od 15 do 19 godina koji nisu nastavili školovanje, a na birou su, njih je 90-ak.

Foto: Ivan BalijaNajlakše do posla
Građevinci su i dalje vrlo traženi // Foto: Ivan Balija

– Kad gledamo ukupan broj nezaposlenih do 29 godina, u veljači ih je bilo 537, što je 28,3 posto. Dobra stvar je da ih je nešto manje nego u siječnju i isto vrijeme lani – navode u Zavodu za zapošljavanje, u svojem mjesečnom biltenu.

Na biro su se, od novoprijavljenih, najviše javili oni kojima je istekao ugovor na određeno (75 osoba), te sporazumnim raskidom (31 osoba). Poslovno uvjetovan otkaz dobilo je 25 osoba. S druge strane biro je u veljači imao 516 potreba za radnicima od strane poslodavaca, čak 16,7 posto više nego u veljači prethodne godine.

Najlakše do posla u jednostavnim zanimanjima

– Najtraženija zanimanja u veljači su: prodavač ili prodavačica (34 osobe), kuhar ili kuharica (27 osoba), medicinska sestra ili medicinski tehničar opće njege (24 osobe), čistač ili čistačica (22 osobe), konobar ili konobarica (21 osoba)… – dodaju sa Zavoda.

Najlakše do posla preko biroa još uvijek dolaze oni jednostavnijih zanimanja. Tako je posao našla 51 osoba. Među njima deset šumskih radnika, po šest čistačica i radnika na proizvodnoj liniji, pet ručnih pakiratelja… Od ukupnog broja svih zaposlenih s biroa, nažalost njih 83 posto dobilo je tek ugovor na određeno.

Milanović objavio datum izbora, prvi put ikada održat će se u srijedu!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×