19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ČESTITAMO

Kristinka Štefan dobila nagradu za promicanje prava djeteta: Laskavo priznanje je dodatni poticaj da i dalje poboljšavamo kvalitetu života naših korisnika
K

Veseli me što je prepoznat naš rad jer ovo je zapravo nagrada svima koji su uključeni u provođenje aktivnosti s kojima poboljšavamo kvalitetu života osoba s teškoćama u razvoju kaže Kristinka Štefan

Ne propustite

Kristinka Štefan, predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji Mali princ iz Đurđevca dobila je nagradu za promicanje prava djeteta.

Nagrada se svake godine dodjeljuje u povodu Dana djece i to za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, a laskavo priznanje Kristinki Štefan na svečanosti u Zagrebu uručio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

– Zadovoljni smo što je prijedlog grada Đurđevca za dodjelu ove godišnje prestižne nagrade za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa došla u prave ruke. Puno smo razloga istakli za to, ali kao jedan od najvažnijih je njen senzibilitet za potrebe svih osoba s intelektualnim teškoćama, predanost ovome poslu koji je obavljala na volonterskoj bazi 17 godina, a od kraja prošle godine i na profesionalnoj bazi uz posvećenost koja ne jenjava ni nakon mnogih godina rada u Udruzi Mali princ – ističe đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči koji je Kristinki čestitao na zasluženom, prestižno državnom priznanju i pohvalio njenu izvrsnu suradnju s gradom Đurđevcom.

Foto: Udruga Mali princ

Da je godišnja nagrada za iznimna postignuća došla u prave ruke, najbolje potvrđuje obrazloženje Grada Đurđevca o radu Kristinke Štefan u udruzi Mali princ i svim aktivnsotima koje je provodila volonterski i sad profesionalno za dobrobit, prava i interes djece pokazavši se jednim od najenergičnijih roditelja po pitanju zalaganja za stalnim sustavom skrbi i aktivnosti za djecu s intelektualnim teškoćama te s vizijom kako iste zamisli provesti u djelo. Kristinka Štefan na izbornoj skupštini 2005. godine postaje predsjednicom Udruge Mali princ, a u obnašanju te funkcije je sve do danas, punih 18 godina, od kojih je 17 godina volonterski.

Zahvaljujući zalaganju, trudu i predanosti predsjednice Udruge vidljivi su brojni pozitivni rezultati i implikacije koje se odnose izravno na potrebe djece, mladih i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

– Naša udruga u novoizgrađenom i moderno opremljenom prostoru od 600 kvadrata pruža socijalne usluge poludnevnog boravka, organiziranog stanovanja, osobne asistencije te individualnih i grupnih terapija za preko 130 članova. Veseli me što je prepoznat naš rad jer ovo je zapravo nagrada svima koji su uključeni u provođenje aktivnosti s kojima poboljšavamo kvalitetu života osoba s teškoćama u razvoju. Nagrada je ujedno i poticaj da i dalje poboljšavamo kvalitetu života naših korisnika – kaže Kristinka Štefan.

maliprinc
Foto: Udruga Mali princ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Festival malih kolača

FOTO/VIDEO Virje je metropola za ljubitelje slatkog, nikad veća Prkačijada dovela goste iz cijelog svijeta

Počela je 9. Virovska prkačijada, prvi europski festival malih tradicijskih kolača, a Virje je ovoga vikenda metropola za sve...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×